Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ванредна седница Владе: Ухапшена четворица Срба на северу Косовске Митровице, чули се пуцњи и сирене

rssBookmark and Share

Косовска Митровица 23.11.2018. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Специјалне снаге косовске полиције на северу Косовске Митровице ухапсиле четворицу Срба, чули се и пуцњи и сирене. У подне најављени мирни једночасовни протести Срба на Космету.

Фото: РТС
Фото: РТС

Неколико пуцњева и сирена чуло се јутрос око четири сата у северном делу Косовске Митровице.

Портпарол косовске полиције Даут Хоџај рекао је за РТС да су по налогу надлежног суда јединице косовке полиције извршиле рацију на четири локације и ухапсиле четири особе у оквиру истраге о убиству Оливера Ивановића.

У Косовској Митровици ухапшен је Драгиша Марковић, припадник КПС-а који је радио на случају убиства Оливера Ивановића.

Припадници Росу су Марковића брутално претукли пред члановима породице, рекао је председник Српске листе Горан Ракић и навео да је ухапшен и Саша Ћурић, који је такође одведен у непознатом правцу.

Ухапшен је и Марко Рашић, рекао је председник Српске листе Игор Симић. Припадици Росу ухапсили и Недељка Спасојевића.

Ракић је позвао Кфор да дође у северни део Косовске Митровице и да објасни народу то што су јуче рекли да све држе под контролом и да нема померања снага припадника Росу.

На Тргу код споменика цару Лазару окупља се велики број грађана који су, како каже Ракић, узнемирени због јутрошњих дешавања. Ракић је позвао грађане на уздржаност.

"Срамна је медијска кампања појединих медија у Србији који су јуче напали председника Вучића јер је рекао да се снаге Росу спремају да упадну у северни део Косовске Митровице", истакао је Ракић.

Иначе, због увођења таксе од 100 одсто на робу из централне Србије косовски Срби организоваће миран јендочасован протест у подне Косовској Митровици, Грачаници и Штрпцу.

ВИДЕО: РТС


#   Горан Ракић   Влада Републике Србије   Албанци   Косовска Митровица   пуцњава   демонстрације   Драгиша Марковић
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима