Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Прокупљу формиран Клуб српско-америчког друштва

rssBookmark and Share

Прокупље 30.09.2017. Јужна Србија Инфо

У присуству председника Српско-америчког друштва Драгана Милића, политичког саветника Амбасаде САД Дејвида Геренбека, начелника Топличког округа Небојше Вукадиновића, председника општине Прокупље Александра Симоновића, представника привредног и друштвеног живота општине је формиран Клуб српско-америчког друштва.

У Прокупљу формиран Клуб српско-америчког друштва

Прокупље је четврта општина у овом делу Србије у којој је формиран овај клуб.

- Изузетно ми је драго што је у мом родном Прокупљу формирано једно овакво друштво. Формирањем овог друштва очекујем да се успостави сарадња на привредном, културном, спортском плану и у другим делатностима, изјавио је Милић и додао да је ово један од начина да се помогне развоју, не само Прокупља, него и других општина у Топлици.

Политички саветник у Амбасади САД Геренбек изразио је велико садовољство што је посетио нашу општину и присуствовао формирању једног оваквог значајног друштва.

- Очекујем да ће се након формирања оваквог друштва односи између две земље и два народа, као и људи из Прокупља, у наредном периоду продубити и још више проширити у свим областима, изјавио је он.

За повереника подружнице Српско америчког друштва у Прокупљу именован је Вуле Вуковић, а чланове председништва друштва Златан Миљковић и Звонко Стоиљковић. 


#   Прокупље   Драган Милић   Вуле Вуковић   Александар Симоновић   Амбасада САД   Златан Миљковић   Клуб америчко-српског пријатељства
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима