Јужна Србија Инфо

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

Сотировски деманатује и подсећа: "Ђиласови не виде свог првог човека на листи, виде мене и моју породицу"Нишки пијаниста Андреј Цинцаревић побрао симпатије београдске публикеПензионисан Славиша Виријевић, начелник ПУ НишМладић (20) из Ниша пронађен обешен у стануИнфомације се мењају из часа у час: Нова правила за онлајн наставу - тестирање деце само уз сагласност родитељаИгром, песмом и колом као симболом јединства обележен празникТончев након доделе средстава удружењима из недовољно развијених општина: Размишљам да се надлежно министарство пребаци у Ниш


На административним прелазима Јариње, Брњак и Мердаре почело је одузимање таблица са ознакама са севера Косова, а возила са ознакама из централне Србије морају да узимају пробне ознаке и да плаћају таксу. Специјалне јединице косовске полиције Росу распоређене су од јутрос на два административна прелаза – Јарињу и Брњаку. Срби са севера КиМ блокирали су прелаз Јариње у…
Како незванично сазнајемо, младић М.Д стар 20 година, пронађен је обешен у стану у улици Ћирила и Методија у Нишу.
"Морамо да разјаснимо шта су социјални станови, јер ови у улици Мајаковског које је градила Градска стамбена агенција то нису. То је подршка становању и те станове продаје Градска стамбена агенција по цени која није профитна", појаснила је гардоначелница Ниша, након питања новинара. како се њен зет нашао на списку за куповину једног од тих станова.
Миодраг Станковић, одборник у Скупштини Града Ниша, посетио је оштећене породице и поднео одборничку иницијативу којом тражи да се хитно реши проблем породица које су остале без крова над главом, због пожара који се десио.
У неким продавницама мед већ сада кошта од 1.500 до 1.800 динара, а из удружења пчелара најављују да би ускоро килограм могао да кошта и 2.000 динара. Цена расте због све мање понуде, a познаваоци кажу – све више ливада је у корову, а лошији су и климатски услови.
Цена млека је у кризи, морамо учинити искорак и зато је Влада Србије донела одлуку о повећању премије са седам на десет динара за сваки литар млека, што је повећање од 40 одсто, рекао је за РТС министар пољопривреде Бранислав Недимовић. Тврди да увоза меса месецима уопште нема.
Представници локалних самоуправа из окружења сагласили су се да Ниш треба да буде средиште и стожер будуће туристичке регије овог дела Србије од чијег оснивања и деловања ће имати користи свако место.
Прослављени селектор репрезентације Југославије и Србије, један од најбољих тренера у историји светске кошарке Душан Дуда Ивковић, преминуо је у Београду у 78. години живота.
У недељу, 19.септембра, у крипти цркве Светог Марка у Београду, нишки пијаниста Андреј Цинцаревић је одржао клавирски реситал.
Према најновијим подацима у Србији је у последња 24 сата, коронавирус потврђен код још 6.424 особе, од тестиранe 20.584.
Доња Локошница је место захваљујући којем се прича о чувеној лесковачкој паприци проноси широм света. Мирис спремања ајвара и низови црвених паприка који се суше на кућама становника инспирација су за писање, фотографисање и снимање, зато Доњу Локошницу можемо пронаћи у бројним часописима од оних који се деле путницима у авионима AirSerbia, до National Geographic-a.
Од понедељка 20. септембра Шведска уводи забрану уласка за држављане Србије, која је у црвеној зони. Збрана ће важити, без обзира на потврду о вакцинацији или прележаном ковиду19.
У среду је у Концертно-изложбеном простору Факултета уметности у Нишу, одржан промотивни концерт дискографског издања Инспирисани флаутом, на коме су наступили флаутисткиња Анђела Братић и пијаниста Драган Јовановић. Тим поводм, разговрали смо са Анђелом, осврнули се на почетке, васпитање, љубав..
У протеклих десетак дана Градски одбор СП Двери у Нишу скоро свакодневно, понекад и више пута дневно, чак и током ноћи шаље саопштења на електронске адресе медијских редакција у Нишу. Поједини уредници питају, да ли смо добили још једну конкурентску новинарску кућу, јер нема догађаја у граду који није прошао кроз критику нишких Двери?



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима