Јужна Србија Инфо

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

...

У току је појачана контрола свих путника на граничним прелазимаКонкурс за песничку награду "Драинац" отворен до 15. јула15. Сајам цвећа у СокобањиЛокални избори у Нишу 2. јуна када и београдски, одлучила председница СкупштинеВременска прогноза: У четвртак облачно, местимично са кишомНишки средњошколци добијају бесплатне спортске активности у Спортском центру "Чаир"Други ребаланс буџета општине Инфраструктура, манифестације за најмлађе, смањени трошкови за угоститељске услуге


Министарство унутрашњих послова Републике Србије поводом навода о задржавању аутобуса са регистрационим ознакама са територије Косова и Метохије на граничним прелазима, истиче да су ти наводи неосновани и да полиција није никога задржавала нити спречавала улазак и пролазак било ком грађанину са територије Аутономне покрајине Косова и Метохије.
У школском дворишту Основне школе "Бранко Радичевић" у Габровцу, недалеко од Ниша, дошло је до инцидента када је напуштени пас расе "Кане корсо" напао двоје ученика. Инцидент се догодио након што је пас остављен-напуштен у овом насељу пре петнаестак дана.
Радници ЈКП "Медиана" су успешно завршили уређење још једног кружног тока на територији Палилуле у Нишу. Нови кружни ток, у улици Војводе Путника, необично модерног дизајна је изазвао позитивне реакције становника овог дела града, али и питање како ће се одржавати, познавајући наш менталитет, али и понекад "ажурност" предузећа задуженог за одржавање.
На конференцији за медије, председница Скупштине Ана Брнабић објавила је да је прихваћен захтев опозиције окупљене око коалиција "Србија против насиља" и "НАДА" да се сви локални избори планирани за јул и август одрже истог дана као и београдски избори - 2. јуна. Ова одлука ће, како је навела, захтевати измену закона о локалним изборима.
На данашњој седници Скупштине Градске општине Медијана, одборници су усвојили други ребаланс буџета за 2024. годину.
Имате пољопривредно газдинство, које желите да унапредите, а не знате како? Дођите на информативну сесију о ИПАРД средствима у уторак, 26. марта у 13 часова у ЕУ инфо кутку Ниш (Вожда карађорђа 5) на којој можете питати све што вас занима.
Посетите мермерно шеталиште преко пута цркве Св. Преображења Господњег од 30. априла до 6. маја 2024. године и уживајте у прелепим бојама и мирисима цвећа. Ова традиционална манифестација, која се одржава од 2008. године, организује се под покровитељством Туристичке организације Сокобања и сваке године бележи велику посећеност.
Пред лето, Град Ниш и Спортски центар "Чаир" одлучили су да омогуће бесплатну употребу одређених спортских активности у Спортском центру "Чаир".
Народна библиотека "Раде Драинац" и Савет Драинчевих књижевних сусрета расписали су конкурс за престижну песничку награду "Драинац". Конкурс је отворен од 15. априла 2024. године, а завршава се 15. јула исте године.
Са доласком пролећа и све топлијег времена, људи све чешће бораве у природи, излажући се већем ризику од убода крпеља. У овом периоду године, крпељи су активнији и присутнији, што повећава могућност сусрета са овим паразитима
Нишки клуб Истина Машина ће у петак, 12. априла, од 22 часа поново угостити новосадски "Red Hot Chili Peppers real tribute" пројекат.
У организацији Културно-уметничког друштва „Соко“ Сокобања, у сарадњи са Културним центром Сокобања, 20. априла биће одржана Смотра дечјих фолклорних ансамбала Србије.
Екипа портала "АМ ПРЕС" и "Јужне Србије Инфо" посетила је нишко Позориште лутака баш када се обележава Светски дан позоришта за младе и децу и уочи Светског дана луткарства. Чини се, боље прилике није могло да буде, потврђује и Милица Радуловић директорка те посебно важне нишке установе културе за децу и "оне мало старије".
Изгледа да политичка сцена у Нишу постаје све више заоштрена како се ближе локални избори. Драгана Сотировски, актуелна градоначелница, и опозициони представници, као што су Јелена Милошевић и Ђорђе Станковић, отворено размењују вербалне ударце, како у јавности тако и на друштвеним мрежама.



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима