Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

1. октобра почињу пробе система пред грејну сезону

rssBookmark and Share

Ниш 24.09.2019. Јужна Србија Инфо

Како су најавили, из нишке Топлане, ради што бољих припрема пред грејну сезону, која званично почиње 15. октобра, то јавно предузеће, почеће од уторка 1. октобра са функционалним пробама система даљинског грејања.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Функционалне пробе подразумевају проверу рада система унутрашњих грејних инсталација, топлана и котларница, чиме се упоредно проверава функционалност топловодне мреже, топлотних подстаница и грејних инсталација. Ове пробе имају за циљ што бољу припремљеност за предстојећу грејну сезону.

Топле пробе или не?

-Наглашавамо, функционалне пробе не подразумевају почетак грејне сезоне. ЈКП ”Градска топлана” Ниш апелује на кориснике да не упућују рекламације Служби за пријем рекламација, уколико им радијатори нису топли, јер се под функционалним пробама подразумева провера рада система у хладно – динамичном режиму, а не у режиму загревања стамбеног и пословног простора, додају у Топлани.

"То практично заначи, да ЈКП "Градска топлана" Ниш, нема обавезу да у току функционалних проба, обезбеди у свим становима темепреатуру до 20 степени", објаснио је Предраг Милачић, директор "Топлане".

ЈКП „Градска топлана“ ће накнадно доставити план и распоред топлих проба по топлотним изворима у зависности од спољних температура.


#   Ниш   Градска топлана ЈКП   даљинско грејање   Предраг Милачић   грејна сезона
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима