Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

10 година за интимно додиривање четворогодишње ћерке

rssBookmark and Share

17.01.2017. Б. Јаначковић Блиц, Јужна Србија Инфо

Пресуда Вишег суда у Нишу, по којој је Градимир В. стар 58 година осуђен на десет година затвора због напаствовања четворогодишње ћерке, потвђена је одлуком нишког Апелационог суда, пише Блиц.

Илустрација
Илустрација

Он је проглашен кривим за продужено кривично дело обљуба над немоћним лицем, а пресуда је сада постала коначна, односно првоснажна након одлуке Апелационог суда да одбије његову жалбу, али и жалбу Вишег тужилаштва у Нишу које је тражило 15 година робије.

То се према наводима оптужнице дешавало у два наврата - неутврђеног дана 2014. и 28. априла исте године.

Случај је откривен након што се девојчица после последњег боравка код оца пожалила да је боле гениталије па ју је мајка одвела код лекара.

Мајка је посумњала прво да се дете повредило играчком у вртићу, али је девојчица рекла да ју је додиривао отац када је била код њега и да се она противила. 

Мајка је одвела дете у Хитну помоћ па на Гинеколошку клинику, али преглед није могао да се обави зато што је девојчица почела да бежи по ординацији када је у просторију ушао доктор мушкарац. Тек прегледом у тоталној анестезији утврђено да је дошло до оштећења ...............

Мајка је сведочила да је дете поновило у више наврата да ју је отац додиривао, показујући руком како је то чинио и објашњавајући да је док је то радио "брзо вртео главом и брзо покретао руку". Мајка је сведочила и да дете месец дана пре тог догађаја није желело да одговара на питања о том шта је радила у очевој кући и да се то догодило више пута.

Бака девојчице по мајци, сведочила је на суђењу да је дете било видно нерасположено када ју је отац довео кући, да се жалила да је боле гениталије и да је тражила да је одмах окупа. По налазу вештака, до дефлорисања дошло је најмање седам до десет дана пре прегледа, а најраније пар месеци пре тога.

Монструмова срамна одбрана

Градимир В. је на суђењу негирао да је сексуално злостављао ћерку, објашњавајући да је наведена повреда ......... могла да настане док је возила бицикл јер седиште има "мало оштрије ивице" те да је девојчица волела и да се игра на разним справама од метала па је могуће и да се тако повредила. Но, суд није прихватио његову одбрану. Као олакшавајућу околност суд је узео Градимиру то што раније није осуђиван, али му је за отежавајућу околност урачунато то што је кривично дело учинио према свом детету које је у то време имало свега четири године, које је био дужан да чува и васпитава и да о њему брине.


#   педофил   затвор   виши суд   апелациони суд   сексуално злостављање   ћерка   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима