Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

100 година од пробоја Солунског фронта и обележавање Дана ослобођења Ниша у Великом рату

rssBookmark and Share

Ниш 25.08.2018. Јужна Србија Инфо

У Градској општини Медијана приређен је пријем за представнике Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. године из Београда. Са делегацијом овог друштва разговарао је председник општине Небојша Коцић.

100 година од пробоја Солунског фронта и обележавање Дана ослобођења Ниша у Великом рату

- Циљ данашњег пријема јесте представљање пројеката које ово Друштво има руководству Градске општине Медијана, а које има за обавезу да те идеје пренесе даље са намером да их реализује на најбољи могући начин и уз укључивање грађана, рекао је Коцић овом приликом и захвалио јер су највећу нишку општину изабрали за сарадњу и промоцију не само у Нишу, већ и на југу Србије.

Представници београдског удружења представили су пројекте на којима раде - обележавање 100. годишњице пробоја Солунског фронта и обележавање Дана ослобођења Ниша у Првом светском рату. Друштво је издало књиге са живим сведочанствима учесника Солунског фронта и филм о овом догађају, те је разговор у Нишу био прилика за планирање промоције ових издања и представљање нишкој публици. 

Друштво за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. године из Београда су пре 48 година основали  стари српски ратници из балканских ратова и Првог светског рата, у настојању да се сачувају од заборава светли догађаји из историје српског народа и да се младе генерације упознају са вековном борбом својих предака за слободу, са њиховим страдањем, јунаштвом и бескрајном оданошћу отаџбини.

У делегацији Друштва били су Предраг Нинковић, председник Надзорног одбора, Драгана Јуришић, секретар Друштва и Небојша Матејић члан Председништва Друштва.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   борци   први светски рат   Солунски фронт   Дан ослобођења   градске општине   Небојша Коцић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима