Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

15 хиљада бирача у Дољевцу данас бира локалну власт

rssBookmark and Share

16.12.2018. Јужна Србија Инфо

Данас се одржавају локални избори у Дољевцу. Свих 37 бирачких места је отворено на време, а први резултати о излазности биће познати у подне. Грађани ове Општине у Нишавском округу, гласаће за кандидате са шест изборних листа.

Илустрација: FORMEX Kragujevac
Илустрација: FORMEX Kragujevac

Бирачи ће дати свој глас кандидатима са шест изборних листа и то, СНС, СПС, Јединствене Србије, ПУПС, Групе грађана "За демократски Дољевац" и СРС.

Право гласа има 14.714 гласача.

Такође, избори се одржавају и у Лучану, Кладову и Кули.

Подсетимо...

Фото: М.М.
Фото: М.М.

Горан Љубић звани Међарац, 11. октобра на 14. седници СО Дољевац, поднео је оставку на то место, због како каже "провере" расположења бирача у тој општини, удаљеној 22 километра од Ниша.

Како Љубић објашњава, "тај мој чин свакако не значи и напуштање политике, већ само начин да се провери изборна воља гласача у тој општини". Он додаје како му је досадила стална прозивка опозиције, посебно одборника Ненада Стојиљковића, некадашњег члана СНС-а, потом одборника "Двери",

Горан Љубић практично је на челу ове општине од 2004. године. Као бивши члан "Региона", 2016. је приступио напредњацима. 

Са друге стране, одборник Стојиљковић каже, како је Љубићево објашњење да подноси оставку "због њега", фарса и да не види какву ће корист имати грађани дољевачке општине од превремних избора, као и да не верује да ће они бити расписани када и у Лучанима.

Стојиљковић, као бивши први човек напредњака у Дољевцу, напустио је СНС након доласка Љубића у њихове редове, 

 


#   Горан Љубић   право гласа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима