Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

150 нових радних места у врањском "Јумку"

rssBookmark and Share

Врање 22.02.2017. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Могућност запослења отвара се у погонима ''Јумка'', иако за сада није на неодређено време. Шансу ће имати они који прођу волонтерску обуку, као и они који знају шију и раде конфекцијске послове.

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

Обезбеђени послови за целу 2017 и добар део 2018. годину створили су у Јумку потребу за ангажовањем већег броја људи у производним погонима.

Бранислав Поповић, председник Надзорног одбора каже да је организована обука за стотинак младих људи, који ће учити шивење и конфекцијске послове волонтерски. Кооперанте ће ангажовати само из окружења због смањења транспортних трошкова.

Биће запослени на одређено време и они који већ знају да раде ове послове и имају искуства, јер су се бавили производњом конфекције.

Поповић додаје да ће 100 до 150 људи бити ангажовано по разним основама. Већ око 50 људи са подручја Бујановца учи послове у оквиру дуалног образовања. Ко се покаже остаће да ради.

Циљ је и да се подмлади радна снага. Сама обука нема, спроводи се у року од једног до три месеца. Они који брже савладају операције, раније ће и почети да раде.


#   Врање   Јумко   Бранислав Поповић   радна снага   запослење
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима