Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

2. Врањски маратон и полумаратон

rssBookmark and Share

Врање 31.05.2018. Јужна Србија Инфо

У суботу, 2. јуна, са почетком у 18.00 сати, почиње 2. Врањски маратон и полумаратон, у организацији Атлетског клуба “Врањски маратонци” и под покровитељством Града Врања.

2. Врањски маратон и полумаратон

Стаза трке је кружна са дужином круга од 10,5 км и у односу на од прошлу годину делимично је измењена и лакша, са мањим успонима и висинском разликом од 70 метара по једном кругу.

Полумаратонци трче два круга а маратонци четири круга, уз четири окрепне станице, а  медицинска помоћ и бројни волонтери биће доступни дуж целе стазе. У 18.15 часова креће трка за децу, у дужини од 200м, у 18.30х и трка задољства у дужини од 1км, а учешће на тркама је бесплатно. Учесници полумаратона и маратона трчаће на сертификованој стази од старта на шеталишту код Робне куће, улицама: Иво Лоле Рибара, Партизанска, Симе Погачаревића, Колубарска, Пролетерских бригада до Француске, назад до Аутобуске станице, Булевар Авноја, Радничка, назад према управној згради Јумка, Омладинских бригада, назад према Кавим – Јединству, Париске комуне, Немањина и Карађорђева. Ове улице ће бити затворене за саобраћај, али полиција може да пропушта возила кад је стаза без тркача, како је и пракса у другим градовима.  На централном паркингу, на платоу испред Галерије Народног музеја, биће постављена четири шатора за масажу, пресвлачење и одлагање ствари док траје трка, а подизање стартних пакета је испред просторија Омладинског културног центра и почиње на дан трке, од 14х. Промотер 2. Врањског маратона и полумаратона је наша репрезентативка и учесница Олимпијаде Оливера Јевтић.


#   Врање   спорт   полиција   атлетика   волонтери   Оливера Јевтић   врањски полумаратон   АК Врањски маратонци
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима