Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

3.500 нових радних места

rssBookmark and Share

Лесковац 10.04.2013. M.Mitić-JužnaSrbija.Info

Највећи број запослиће компаније Фалке, Џинси Србија и Јура, а један део пронаћиће посао и кроз програме НСЗ за запошљавање, оценио директор филијале Јовица Маринковић.

3.500 нових радних места

У филијали Националне службе за запошљавање (НСЗ) у Лесковцу очекују да ове године око 3.500 незапослених добије посао на територији Јабланичког округа, рекао је директор филијале Јовица Маринковић.

Према његовој оцени највећи број запослиће компаније Фалке, Џинси Србија и Јура, а један део пронаћиће посао и кроз програме НСЗ за запошљавање.

"Током ове године немачка компанија Фалке запослиће око 300 нових радника, а још 250 треба да добије посао у Јури. Очекујемо да турска компанија Џинси до краја лета или средином јесени изгради погон конфекције где ће бити запослено 760 Лесковчана. Поред тога већ имамо запошљавање радника у неколико мањих погона на подручју округа", рекао је Маринковић.

Он је посебно задовољан што су локалне самоуправе у Јабланичком округу одлучиле да додатно подрже запошљавање. Лесковац ће из буџета за субвенционисање нових радних места издвојити 80 милиона динара, Лебане пет милиона, Медвеђа два милиона, Власотинце три и Бојник четири милиона.

"Већ овог месеца почећемо са примањем приправника високошколаца који су завршили факултете са просечном оценом девет и више, и њихов приправнички стаж финансираће лесковачка локална самоуправа. Надамо се да ће они добити посао већ поцетком маја", тврди директор филијале Маринковић.

У последње две године на подручју Лесковца највећи број радника запослила је компанија Јура - око 1.500 радника.

На евиденцији лесковачке филијале НСЗ без посла у Јабланичком округу је 40.000 лица, а само на подручју Лесковца има око 23.000 незапослених.


#   Лесковац   Власотинце   Бојник   Лебане   Медвеђа   Фалке   Џинси Србија   Јура   посао   локална самоуправа   без посла
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима