Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

300 нових радних места

rssBookmark and Share

Власотинце 14.09.2010. Извор: Јужне вести

Ове и наредне године у Власотинцу ће бити отворене четири фабрике у којима би требало да се запосли око 300 радника – сазнали смо у локалној самоуправи.

300 нових радних места

ВЛАСОТИНЦЕ – Реализација неких пројеката, као што су фабрике Елрад и Фиорентино, већ је почела и оне ће бити завршени средином наредне послове године, а посао ће у њима добити 110 радника.

У Власотинцу посао тражи више од пет хиљада радника, међу којима је највише младих, али и некадашњих чланова одавно затворених колектива.

- У оквиру јавних радова реализујемо четири пројекта у које је укључено 57 радника са евиденције Националне службе за запошљавање – истиче Срђан Шушулић, председник општине Власотинце.

Власотинце је једна од 25 општина које су укључене у програм "Прогрес" који спроводи Европска унија. Његова вредност је 17,5 милиона евра. Сама Европска унија је издвојила 13,5 милиона, Влада Швајцарске 2,5, а Влада Србије 1,5 милиона евра и требало би да буде реализован у наредне три године.

- Урадили смо петнаест пројеката којима ћемо конкурисати за добијање средства из програма "Прогрес" – каже Шушулић.

Иначе, тужна судбина задесила је многе власотиначке колективе. Неколико текстилних фабрика одавно је затворено, а не раде ни Грађевинског комбината "Црна Трава", Винарска земљорадничка задруга и друге фирме, које су биле понос ове средине. Сви се слажу да је затварању појединих фабрика кумовала лоша приватизација.

- У поређењу са другим срединама југа Србије, Власотинце је направило значајан привредни искорак, али то није довољно и зато морамо учинити све да изађемо из економске заосталости – закључује Срђан Шушулић, председник општине Власотинце.


#   Власотинце   Срђан Шушулић   Црна Трава   председник општине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима