Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

60-так станова у комплексу "Нови ниш" прешло у руке Града

rssBookmark and Share

Ниш 10.01.2020. Јужна Србија Инфо

Град Ниш преузео је од инвеститора првих 7 700 квадратних метара стамбеног простора у комплексу Нови Ниш.

60-так станова у комплексу "Нови ниш" прешло у руке Града

Првих шездесетак станова намењених војсци, колико је и предвиђено првом фазом, преузети су и катастарски пренети  у власништв Града почетком децембра, а у наредних неколико седмица, након поступка техничког пријема и процедуре у Републичком геодетском заводу Град ће постати власник и преосталих 14 000 квадратних метара већ завршених станова у преосталим ламелама на овој локацији.

Након преузимања комплетне површине од 21 000 квадратних метара стамбеног простора колико је и предвиђено уговором, Град ће све станове предати Војци Србије на даље располагање.

Градоначелник Дарко Булатовић који је данас обишао прве три ламеле на овој локацији, рекао је да се тиме, после више од девет година, испуњава Уговор са америчким инвеститором Clean Earth Capital, чиме се стичу услови да инвеститор може слободно располагати читавом парцелом од скоро 15 хектара на простору некадашње касарне Бубањски хероји за изградњу других комерцијалних садржаја предвиђених планом Нови Ниш.

“Очекујемо да у наредних неколико недеља, а најкасније до 19. априла како је предвиђено уговором, у власништво Града преузмемо и преосталих 14 000 квадратних метара и предамо их Војсци, чиме ће и Град испунити свој део уговорних обавеза“, рекао је Градоначелник Булатовић и додао да ће предвиђеном даљом изградњом разних пословних, спортских и стамбених објеката и уређењем овог простора на добитку бити и град и грађани, а читав овај део Ниша попримити много лепши и модернији изглед.

До предаје станова војсци и усељења будућих станара, о безбедности објекта бринуће, као и до сада, Комунална полиција Града Ниша.


#   Ниш   полиција   станови   комунална полиција   Нови Ниш   Војска Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима