Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

70 нових садница у Старом парку - ускоро крај реконструкције

rssBookmark and Share

Ниш 23.11.2019. Јужна Србија Инфо

Град Ниш ће до пролећа добити преко 2000 нових садница, као део програма Града и ЈКП Медијана за озелењавање и улепшавање Ниша, али и као део ширег пројекта за смањење аерозагађења у урбаним просторима на територији Града Ниша.

70 нових садница у Старом парку - ускоро крај реконструкције

Овим пројектом обухваћена је садња око 700 стабала листопадног и четинарског дрвећа у градским парковима, дуж саобраћајница и на међублоковским површинама у стамбеним насељима, као и више од 1500 садница разног украсног и декоративног грмља и жбунастих биљака, кажу у Медијани.

Овогодишња акција започела у Старом парку поред Нишаве, преко пута Градске куће, где су већ засађене саднице Алпског бора, а у наредних неколико недеља биће укупно засађено више од 70 нових садница. Укупно 110 садница сади се и дуж новог Булевара Хероја са Кошара и Булевара Николе Тесле, чиме се оплемењује и овај део града, који до сада није био обухваћен програмима озелењавања ЈКП Медијана.

Градоначелник Дарко Булатовић наглашава да је ово веома важан пројекат за Град и грађане јер, поред тога што чини град лепшим, садња новог зеленила има огроман значај и за стварање здравијег животног окружења и део је напора за смањење аерозаграђења у граду.

“Посебно наглашавам да у старом парку, чија је реконструкција у току, ниједно дрво није посечено, а биће засађено више од 70 нових, и то је наш одговор онима који шире неистине о активностима града везаним за реконструкцију главног градског језгра. Неколико десетина нових стабала биће засађено и на Тргу Краља Милана, као и у свим другим деловима Ниша и ове, и наредних година“, рекао је Градоначелник Булатовић.

За овај програм Град Ниш је из Буџета у 2019.ој години издвојио  24 милиона динара.

Звршетак радова у Старом парку, очекује се након постављања гранитних стаза.


#   Ниш   Медиана ЈКП   парк   дрвеће   саднице   Нишавски кеј   Стари парк
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима