Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Доградња Геронтолошког центра у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 11.01.2018. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одобрило је 72 милион динара за повећање капацитета Гертолошког центра у Нишу за око 900 метара квадратних.

Фото: Белами архива
Фото: Белами архива

То би практично значило да се капацитет ове установе повећава за 50 до 60 места, а листа чекања која постоји би на тај начин била смањена, сазнајемо од директора Геронтолошког центра у Нишу Милана Стевановића. Он додаје да проширење капацитета подразумева надоградњу постојеће зграде, а радови ће, ако све буде текло по плану, кренути већ на пролеће.

“У питању је доградња једног спрата на згради старог дела Дома”, каже директор Стевановић. “На тих 900 квадрата колико ћемо добити биће 20 соба са свим пратећим просторијама које ће бити углавном двокреветне, а то значи да ћемо моћи да удомимо још око 50 корисника.Нови део Дома ће по завршетку бити савремно опремљен како би смо, што смо и до сада чинили, и корисницима који се нађу у новим просторијима пружили што квалитетнију услугу. Уз собе у којима ће боравити, на спрату ће се налазити и трпезарија као и дневни боравак, а свака соба ће имати и малу чајну кухињу и купатило”.

Коментара: 0


#   Ниш   Геронтолошки центар   реконструкција   Милан Стевановић   Министарство рада
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима