Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Генерал Лазаревић за седам дана долази у Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 26.11.2015. Тома Тодоровић, Политика

Наредног четвртка, 3. децембра, некадашњи командант Приштинског корпуса и Треће армије Војске Југославије генерал Владимир Лазаревић изаћи ће из притворске јединице Међународног суда у Шевенингену и вратити се у Србију.

Генерал Лазаревић за седам дана долази у Ниш

У изворима блиским овом суду јуче нам је званично потврђено да је жалбено веће Хашког трибунала прихватило захтев за условни отпуст, као и да је одлуку о превременом пуштању српског генерала на слободу потписао и председник суда Теодор Мерон. То исто су нам рекли и правни заступници у одбрани Лазаревића пред трибуналом, што значи да ће генерал кроз седам дана напустити притворску јединицу у Шевенингену и да ће највероватније истога дана доћи у Србију и Ниш.

Пре неколико недеља, када је први пут објављена незванична информација да је жалбено веће трибунала прихватило захтев генерала и његових бранилаца, Лазаревићева супруга Олга кратко је тада за „Политику” рекла:

– Коначно смо дочекали за нас дугоочекивану и радосну вест. Срећни смо и једва чекамо да Влада дође.

Коментара: 0


#   Ниш   Хаг   Владимир Лазаревић   генерал   међународни суд   повратак   Жалбено веће   Приштински корпус     Шевенинген
@


 


[ Додај коментар ]