Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градска управа демантује наводе у јавности око "спорног" избора Комисије за суфинансирање медија

rssBookmark and Share

Ниш 19.04.2018. Јужна Србија Инфо

Поводом питања представника појединих медија у вези са процедуром о избору чланова Комисије за оцену пројеката поднетих на Конкурс за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији града Ниша, обавештавамо вас да је Град Ниш, у складу са позитивним прописима који регулишу ову област, расписао овај Конкурс , и у складу са прописаним условима формирао стручну комисију за оцену поднетих пројеката, пише у допису новинским редакцијама.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Саопштење преносимо у целости...

Наиме, конкурс је, поред осталог, садржао и позив новинарским и медијским удружењима, као и медијским стручњацима заинтересованим за рад у комисији која оцењује пројекте поднете на конкурс и доноси предлог о расподели средстава са образложењем.

Стручну комисију решењем именује начелник Градске управе Града Ниша, као руководилац органа који је расписао конкурс, уз поштовање услова да се за  члана комисије именује независни стручњак за медије или је медијски радник који не сме бити у сукобу интереса нити обављати јавну функцију, у складу са правилима о борби против корупције.

Приспело је једанаест предлога. Градска управа Града Ниша - Секретаријат за културу и информисање, утврдио је да свих једанаест кандидата у потпуности испуњавају услове за рад у комисији.

С обзиром на то да је Конкурсом предвиђено да се већина чланова комисије именује на основу приспелих предлога новинарских и медијских удружења, три члана изабрана су из редова поменутих удружења док су остала два изабрана од пријављених медијских стручњака заинтересованих за рад у комисији.

У складу са условима Конкурса, одлука о именовању чланова комисије донета је у форми решења која је објављена на веб-сајту Града Ниша.

Рад комисије ће бити јаван и транспарентан тако да ћете бити у прилици да пратите њен рад.

Служба начелника Градске управе Града Ниша

Одсек за послове протокола и односе са јавношћу

Коментара: 0


#   Ниш     Градска управа   конкурсно суфинансирање   Управа за културу   Комисија за доделу средстава медијима   секретаријат
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима