Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Компанија "Јумко" ускоро део одбрамбене индустрије Србије

rssBookmark and Share

Врање 16.10.2017. Јужна Србија Инфо

Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин најавио је, данас током посете компанији "Јумко" у Врању, да ће Влада до краја месеца донети одговарајући закључак у смислу конверзије и преузимања одговарајућег власништва у тој компанији.

Компанија "Јумко" ускоро део одбрамбене индустрије Србије

Вулин је нагласио да та холдинг компанија не мора да стрепи за своју будућност, додавши да ће њена судбина бити сигурна чим постане део одбрамбене индустрије Србије.

Министар је разговарао са руководством "Јумка", а потом обишао погоне предионице, ткачнице, дораде, балистике и финалне производње.

Он је нагласио да ће фабрика имати стабилно и сигурно тржиште, али и да ће Војска Србије имати сигурног партнера од којег ће увек моћи да очекује задовољење свих својих потреба.

Такође, Вулин је навео и да је у овој години одбрамбена индустрија Србије пребацила резултат из 2016. године за читавих 20 одсто, и изразио уверење да ће прошлогодишњих 484 милиона долара бити далеко превазиђено. 

Одбрамбена индустрија Србије и производња наоружања и војне опреме постали су изузетно значајна привредна грана, указао је министар, најавивши да ће држава наставити да у њу улаже.

Ове године смо, како је истакао, уложили 49 милиона евра у одбрамбену индустрију Србије, и сигурни смо да ћемо у складу са резултатима те индустрије имати разлога да улагања наставимо и даље.

Холдинг компанија "Јумко" а. д. Врање је водећа текстилна компанија у Србији која се бави производњом предива, тканине, конца и готових одевних предмета.

Израђује различите одевне предмете и опрему за Војску Србије, као и униформе и радна одела за раднике државних институција, јавних и привредних предузећа и здравствених центара.

Коментара: 1


#   Врање   Александар Вулин   Јумко   Министарство одбране   Војска Србије
@VulinAleksandar @mo_i_vs @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Pera nos, 16.10.2017.:
    Znaci, imacemo i odbrambene gace. Pa ovo je cirkus, sprdnja, isto kao i kamioni tervo


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима