Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ни Перишић, ни Џунић ни Булатовић, већ могућност принудне управе у Нишу?

rssBookmark and Share

22.06.2016. З.С. Јужна Србија Инфо

Нишка јавност и медији спекулишу ових дана ко ће бити кандидат за градоначелника, подразумевано из редова Српске напредне странке.
Из Београда незванично стиже вест као крајња могућност, а то је принуда управа у граду?

Фото: Јужна Србија (ni.rs, centralmedia.rs, НТВ)
Фото: Јужна Србија (ni.rs, centralmedia.rs, НТВ)

Узаврело лето и политичка сцена у Нишу, у граду где још увек није одржана конституивна седница СГ која се предвиђа и даље незванично, за 29. јун, као крајњи термин у законском року.

Од самог доласка на власт још 2012. међу функционерима Српске напредне странке у Нишу постоји одређена конкуренција, па и повремено непријатељство, све зарад још бољих, како политичких функција, тако и руководећих места у јавним предузећима и јавном сектору и оно појединцима најбитније, приказивање у најбољем светлу код Александра Вучића..

Ових дана, многи самозвани аналитичари и такозвани познаваоци политичких прилика, спекулишу ко би могао да буде кандидат за градончелника из редова најбројније странке.

Међу могућим кандидатима за то место, помиње се досадашњи градоначелник Зоран Перишић, затим Дарко Булатовић, директор Електродистрибуције (Југоисток) и адвокат Бобан Џунић,  досадашњи председник ГО Палилула, који је чак врато мандат на седници Општине Палилула, ради одборничког мандата у градском парламенту. 

Јуче су медији објавили да је могући кандидат за председника ГО СНС-а, Звездан Миловановић, сувласник КЦН (Коперникус)?

Нико од помеутих, није потврдио ове спекулације, али ни демантовао исте.

Познато је, да је бивши министар одбране Братислав Гашић у више наврата долазио у Ниш, као човек од поверења Александра Вучића, да смири страсти међу нишким напредњацима, али без успеха.

Бивши председник ГО СНС и градоначелник Ниша Зоран Перишић, покушао је такође у више наврата јавности да прикаже хармонију међу напредњацима, коментаришући испаде појединаца, као нормалан политички плурализам?

Наш извор из врха Српске напредне странке у Београду, каже да је и сам Вучић више пута био у искушењу да "почисти" ситуацију у Нишу, што потврђује и његова критика и обраћање на предизборном митингу у хали Чаир, када је у врло строгом маниру испрепадао функционере те странке у Нишу.

Кобинаторика и лобирање у овом тренутку сигурно је узаврела, и на највишем нивоу. Ко ће бити градоначелник, ко директор Клиничког центра у Нишу, ко директор Електродистрибуције, за сада се не зна.

Нишлијма остаје да сачекају исход ове ситуације, након конституивне седнице Скупштине града Ниша и одлуке врха СНС-а..

Коментара: 0


#   Братислав Гашић   СНС   градоначелник   Зоран Перишић   Дарко Булатовић   Бобан Џунић   избори 2016   Звездан Миловановић
@sns_srbija @ProfdrPerisic @DarkoBulatovic_ @DzunicBoban @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима