Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш домаћин дечјег евровизијског фестивала "Србија у ритму Европе"

rssBookmark and Share

Ниш 31.01.2018. Јужна Србија Инфо

У јуну Ниш ће бити домаћин овогодишњег највећег дечијег музичког фестивала ,,Србија у ритму Европе“ .

Фото: М.М. Јужна Србија
Фото: М.М. Јужна Србија

Нишки средњошколсци, који су прошле године победили на овом највећем фестивалу представљајучи Турску довешће у град на Нишави такмичаре из 22 града Србије. Представници градова Србије представљаће 22 европске земље и певаће песме на језику земље коју представљају.

Град Ниш ће као домаћин престављати Србију и певаће на српском језику.

У Градској кући потписан је уговор између организатора такмичења “Србија у ритму Европе и градоначелника Ниша Дарка Булатовића о организацији фестивала.

Градоначелник Ниша захвалио се на изузетном пријему који су нишки такмичари имали код турског амбасадора прошле године.

“Процедуре су предвиделе да онај град који победи на такмичењу следеће године буде домаћин.Тако смо и мо ове године домаћини овог значајног музичког фестивала који за последицу има и промоцију нашег града, младих и европских вредности, дружења, забаве", рекао је Дарко Булатовић. Он је рекао да ће Ниш бити добар домаћин да све што је потребно град Ниш ће урадити, направити добру припрему.

“Деца града домаћина певају за Србију и певају на српском језику. Песма је одабрана и сматрамо да ћемо доживети прави спектакл када се та песма буде појавила. Уколико град Ниш поново победи опет добијају 50 посто укупно нето СМС –а у буџет града, као град победник и добијају бесплатно бину светло, расвету, озвучење и бесплатни пренос на Првој српској телевизији” рекао је у Градској кући Игор Карадаревић, директор “Србије у ритму Европе”.

Он је додао да озбиљност овом такмичању дају и амбасадори 22 земље Европске уније, који већ 10 година подржавају “Србију у ритму Европе”.

Жири као и до сада биће састављен од представника градова такмичара у живом телевизијском програму. Ови гласови половина су укупних бодова а другу половину чине гласови СМС_а.

“Нама је велико задовољство што смо ове године домаћини ове значајне манифестације “Србја у ритму Еврпе", које је највеће дечије музичко такмичење у нашој земљи. Ја сам сигурна да ћемо бити најбољи могући домаћини “рекла је већница за културу Јелена  Митровски.

Велика аудиција за све заинтересоване учеснике биће 13. фебруара.

Коментара: 0


#   Ниш   фестивал   Дарко Булатовић   евровизија   Јелена Митровски   Србија у ритму Европе   Игор Карадаревић
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима