Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш пронашао “цаку” да упосли своја предузећа

rssBookmark and Share

25.01.2014. извор: ЈугМедиа

Да би повећао упосленост и приходе градских комуналних предузећа, град Ниш ће у наредном периоду одређене послове прогласити пословима од општег друштвеног значаја, тако да за њих неће расписивати јавне набавке.

Ниш пронашао “цаку” да упосли своја предузећа

Веће града Ниша јуче је донело прву измену и послове изградње и одржавања поверило је ЈКП „Наисус“, односно нишком водоводу.

Градски већник задужен за комуналну област Милош Банђур рекао је да ће донети  значајне уштеде граду, и времену и у парама.

„ До сада су за изградњу водоводне мреже морале да буду расписиване јавне набавке преко Дирекције за изградњу града. То је односило доста времена, пошто постоје тачно одређени рокови за пријаву и жалбу. При том се не ретко дешавало да управо ЈКП „Наисус“ да најповољнију понуду“, истакао је  Банђур.

Он је најавио да ће ускоро предузећу „Ниш-стан“ бити поверени послови одржавања градских тоалета.

„Сви они који су принуђени да оду у ове тоалете знају у каквом су они стању. Разлог за њихово веома лоше стање је тај, што њихово одржавање није добро дефинисано“, казао је Банђур.

Како је објаснио Банђур за хигијену је задужена „Медијана“, а за хитне интервенције и поправку мањих кварова „Ниш-стан“.

„Међутим, ни једно предузеће није било овлашћено за реконструкцију и озбиљне радове. Те послове, као и послове одржавања јавних чесама и фонтана убудуће ће радити „Ниш-стан““, рекао је Банђур.

Према Банђуровим речима нишка јавно-комунална предузећа неће моћи на рачун нових послова да упошљавају службенике, али уколико то буде потребно моћи ће да упосле инжењере и раднике.

Коментара: 0


#   јавна предузећа   Медиана ЈКП     Милош Банђур   Комунална предузећа   Градски већник   јавне набавке
@Milos_Bandjur @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима