Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отварање Геокса: Друга страна приче

rssBookmark and Share

Врање 02.02.2016.

Врање је у недељу било као у некаквом опсадном стању - брујање хеликоптера на небу и колоне навијача СНС-а и СПС-а на земљи - отварање је “Геокс”-а!

Неки су ушли унутра, а неки остали напољу Фото Д. Ристић
Неки су ушли унутра, а неки остали напољу Фото Д. Ристић

Кажу да је премијер Вучић слетео хеликоптером у касарну, а да је одатле колима довежен у Бунушевац. За то време је строго, али правично, обезбеђење на капији “Геокс”-а зауставило чак и градоначелника Зорана Антића, да потврде његов идентитет, пише ОК Радио на свом порталу.

СНС ништа није препуштао случају, па је, да искаже своје одушевљење врањским успехом, овде дошло много присталица те странке из Лесковца, Трговишта, Пирота, Бојника, Власотинца… са свих страна тзв. југа Србије. Њиховој репрезентацији слоган је био “Врање је уз Вучића”, што је и овековечено огромним транспарентом странке. То им је дало бројчану предност над социјалистима, али у навијању као да је била пата карта. Атмосфера је била усијана као пред дерби, али овога пута све се завршило на меркању преко застава.

Данима пред отварање у граду је владала недоумица ко ће пресећи врпцу и свечано отворити фабрику, па је организација читавог догађаја поверена Италијанима, као неутралној страни, како би сви важни гости добили својих пет минута. Италијани су озбиљно схватили поверени задатак, па је листа званица била строго утврђена, а сви који су се појавили на капији "Геокса" су проверавани, да случајно не би ушао неко непозван. Спекулације поводом отварања су прекинуте када су се испред свечане врпце појавили премијер Вучић, градоначелник Антић и један од власника "Геокса" Марио Морети Полегато и њеним пресецањем, свечано отворили фабрику. Ту се пак јавио проблем са маказама - једне су биле златне, а требало је да их има три. Погодите сами коме је припало злато, а коме мрске кројачке, обичне маказе.

Углавном, социјалисте сеире да је Зоран Антић, Врањанац који је наближе пришао Вучићу од свих, не рачунајући Меска Цветановића, градоначелника Лесковца, који је, жаргонски, “ујео” премијера за ногу и од њега се није одвајао ни на трен. Врањанци су били ту близу, а тако далеко. Згодно за сликање, али и ништа више од тога.

- Ово ли је све што вас има? Има на изборима да вас побијемо до 11 ујутру - добацује један берберин противницима, који се само смешкају.

Домаћини, овог пута Италијани темељно су припремили свечаност, желећи да покажу моћ компаније, па је за ову прилику као домаћица, ангажована и водитељка РТС-а Наташа Миљковић.

Премијер Вучић је, приликом обиласка погона, кратко проћаскао са неколико радника, па је у обраћању новинарима и званицама тај разговор препричао.

- Малочас сам питао једног радника како може читав дан да стоји на ногама и ради, а он ми је рекао како је добио нове ципеле, па му није тешко – рекао је Вучић.

У наредној реченици је покушао да поентира рекавши да, када радници "Геокса" буду шетали светским метрополама, видеће у излозима својих руку дело. Супротно свом обичају, није дао никакав рок када ће то врањски радници моћи да шетају светским метрополама и поносити се својим производима. Ипак, било је и ведријих момената. У свом говору, премијер Вучић се обилато служио цитатима.

Било је ту мудрих мисли Толстоја, Горког и Гогоља, што је читавом догађају дало једну фину, поетску димензију.

На крају, у дербију присталица две странке, очигледно је победио тренутно јачи на табели, па су испред капија "Геокса" остале само присталице СНС-а, којима се обратио Александар Вучић,  најавом отварања нове фабрике у Врању. Поред општих речи наде и охрабрења, премијер је своју посету Врању, бар овај њен део, завршио помало мистериозно.

- Видимо се већ за месец дана – најавио је Вучић. Аутобуси, заставе, мајице и беџеви су у приправности...

ОК радио

Коментара: 0


#   Врање   СПС   СНС   Зоран Антић   Александар Вучић   Геокс   ОК Радио   Марио Морети Полегато
@socijalisti @sns_srbija @avucic @okradio_rs @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима