Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отварање нових радних места

rssBookmark and Share

Врање 18.01.2013. Autor: B.Anđelić

У Бујановцу је на иницијативу филијале Националне службе за запошљавање Врања и Канцеларије за локални економски развој (КЛЕР) Општине Бујановац одржан "округли сто" за послодавце са територије општине Бујановац на коме је учествовало 26 локалних послодаваца, поводом програма запошљавања за 40 незапослених.

Отварање нових радних места
У данашњем заједничком саопштењу општине Бујановац, Програма Одржање мира и инклузивни локални развој (ПБИЛД) и НСЗ Врања наведено је да је "округли сто" одржан 17. јануара са представницима и власницима 26 малих и средњих предузећа из ове општине.

Одржавање "округлог стола" подржао је ПБИЛД програм УН који се реализује на југу Србије, а организован је поводом наставка пројекта запошљавања угрожених лица у најпродуктивнијем радном узрасту (25 - 44 година) у тој општини који ће спровести НСЗ филијала Врање.

Новчана средства у вредности од 6,5 милиона динара обезбедили су општина Бујановац и ПБИЛД програм, а обукама ће бити обухваћена 40 незапослена лица са регистра НСЗ Врање. Пројекат ће трајати 10 месеци и његова имплементација почиње 1. фебруара 2013. године.

Незапослена лица ће учешћем у овом програму добити обуку на радном месту и шестомесечно запослење, док ће послодавци добити субвенције за обуку на радном месту током прва три месеца и за запошљавање позитивно оцењених лица током наредних шест месеци. Субвенције за обуку и запошљавање ће бити додељене послодавцима који се баве обрадом дрвета, метала, инсталирањем расхладних и грејних уређаја и административним пословима.

Овим пројектом ојачава се приватни сектор општине Бујановац и утиче на побољшање економског развоја, смањиће се ионако висока стопа незапослености у општини. Приватни предузетници добијају могућност обликовања радне снаге према сопственим потребама и потребама тржишта на које пласирају своје услуге и робу.

За више детаља о Јавном позиву НСЗ и критеријумима учешћа за незапослена лица и локалне послодавце потребно је обратити се филијали НСЗ Врање и њеним представницима у испостави Бујановац.

ПБИЛД је иницијатива вредна девет милиона долара који финансирају Владе Норвешке, Шпаније, Шведске и Швајцарске са циљем да се побољша капацитет стручних ресурса на југу Србије за инклузивни, мирољубиви и одрживи развој.

У сарадњи са Владом Србије и свих 13 општина Јабланичког и Пчињског округа, тим УН састављен од особља шест УН агенција - ИЛО, ИОМ, УН-Хабитат, УНХЦР, УНИЦЕФ и УНДП раде заједно као "Један УН" како би спровели ПБИЛД програм у период од 2009. до 2012. године.

Коментара: 0


#   Врање   Бујановац   субвенције   округли сто
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима