Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Потрошачима без водомера дупло већи рачуни

rssBookmark and Share

Лесковац 29.09.2015. ЈугМедиа

Лесковачки „Водовод“ одлучио је да потрошачима који имају водоводну инсталацију, а немају водомере убудуће фактурише 538 уместо досадашњих 268 динара, а са тим су се сложили и градски већници.

Потрошачима без водомера дупло већи рачуни

Наиме, до сада се овим потрошачима фактурисало свега 5 метара кубних утрошене воде по члану домаћинства,а од ступања на снагу ове одлуке биће 10.

Како је објаснила директорка „Водовода“ Косара Илић, установљено је да је потрошња код ових потрошача, њих 138 у Лесковцу и 271 у Вучју, знатно већа него што су они то пријављивали.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић дао је овом приликом личну потпору „Водоводу“ и наложио да убудуће буду још строжији у наплати.

„Не може да сви користе воиду а да је не плаћају и прикривају реално стање. Дешавало се, поготово у вучјанском крају, да се у летњим месецима заливају баште, њиве, трошило се и до 60 кубика месечно, а ти корисници пријаве да су потрошили само 10 кубика воде. То је безобразлук и на даље неће моћи тако“ казао је градоначелник.

Потрошачи који немају уграђене водомере, поред ових 537 динара плаћаће још додатних 107 за употребу канализације, усвојено је на данашњем Градском већу.

Директорка „Водовода“ апеловала је овим потрошачима да се до 1. октобра јаве надлежним органима у овом  јавном комуналном предузећу ради зградње водомера како би избегли ово непопуларно поскупљење.

 

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   водомер   рачуни   Водовод ЈКП   Косара Илић
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима