Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ребалансом, градски буџет увећан за 4.78 одсто

rssBookmark and Share

Ниш 08.10.2016. Јужна Србија Инфо

На јучерашњој седници Скупштине града Ниша, одборници већином гласова су усвојили предлог ребаланса, односно увећања буџета за 577 милиона динара.

Фото. Јужна Србија
Фото. Јужна Србија

Заменик градоначелника Милош Банђур, објаснио је да, "Нови ребаланс буџета није нипошто политички, нити развојни јер се односи на последња три месеца ове године. Овај ребаланс буџета је био неопходан из правно формалног разлога, јер је нама највећи део ребаланса наложила Државна ревизорска институција. Од милијарду и 103 милиона промене расхода 884 милиона се односи на оно што је наложио ДРИ, а само 246 милиона је оно што смо оценили као приоритет до краја текуће године" - рекао је заменик градоначелника Милош Банђур и додао да су непотребни расходи смањени за око 577 милиона.

Нишка опозиција била је против предлога увећања буџета, због како кажу нереалне приходовне стране и због сумње да ће та средста бити уложена у инвестиције.

"Усвојеним ребалансом додатно се планира да расход буџета буде свих 12,7 милијарди, а знамо да је приходована страна Ниша већ годинама око 7 милијарди. Ово ће довести до нереалниг трошења", изјавио је Момир Стојановић.

Са новим увећањем буџет града износи 12 милијарди и 719 милиона динара.

Коментара: 0


#   Ниш   буџет   Милош Банђур   ребаланс   Скупштина града Ниша   Момир Стојановић
@Milos_Bandjur @


 


[ Додај коментар ]