Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Свакоме по 40 евра од акција Телекома

Bookmark and Share

13.10.2015. С.Лакић, Блиц

Од продаје Телекома, која се очекује у другој половини новембра, неће профитирати само државна каса, већ и 4,8 милиона грађана који имају право на бесплатне акције.

Свакоме по 40 евра од акција Телекома

- Након куповине државног пакета, нови власник Телекома би откупио и деонице од грађана по истим условима и истој цени. Он ће одлучити да ли ће новац од акција уплатити на рачуне грађана или ће мали акционари моћи да их продају на Београдској берзи. Грађани имају право на 15 одсто акција ове компаније, а шта ће то конкретно значити за њихов новчаник зависиће од цене по којој држава прода Телеком - каже извор „Блица“ из Владе Србије.

Наш саговорник тврди да Србија од продаје ове компаније очекује 1,5 милијарди евра. Незванично се спомиње да су купци за Телеком спремни да издвоје 1,2 милијарде евра.

За продају акција довољна је лична карта. Поштанској штедионици дајете налог за продају и, ако је било купаца, новац ће вам бити уплаћен сутрадан

- То значи да би свако од 4,8 милиона грађана могао да добије најмање 37,5 евра, односно 46 евра у случају да држава прода Телеком за 1,5 милијарди евра. Што држава постигне бољу цену, то ће бити боље за грађане - објашњава за „Блиц“ брокер Мирослав Радаковић.

За националног телеоператера заинтересовано је осам компанија - „Advent International Plc“, Европска банка за обнову и развој, „Mid Europa Partners LLP““, Телеком Словеније, „Abu Dhabi Investment Authority“ и „Colbeck Capital Management“.

Иначе, грађани који нису продали бесплатне акције јуче су на Београдској берзи имали 3.330 динара, плус 1.200 динара дивиденде.

Коментара: 0


#   Телеком Србија   акције (фин.)   Поштанска штедионица   грађани   продаја   лична карта   Мирослав Радаковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима