Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У "Ноћи истраживача" играјте се научницима и сазнајте одговоре на многа питања

rssBookmark and Share

28.09.2017. Јужна Србија Инфо

Одлична разноврсна екипа стручњака, професора, студената, ученика и бројних сарадника са ПМФ-а, Народног музеја, незаобилазне Гимазије "Светозар Марковић", Универзитетске библиотеке "Никола Тесла" и многих дугих, под диригентском палицом Александре Петровић са нишког ПМФ-а, као главним организатором, представиће нам сутра чаролију науке у "Ноћи истраживача" на више локација у Нишу.

У "Ноћи истраживача" играјте се научницима и сазнајте одговоре на многа питања

У нашем граду је и ове године припремљен заиста богат и разноврстан научно-популарни програм. Научници и истраживачи и сарадници из најразличитијих области дочекиваће све радознале умове на више локација у Нишкој тврђави, Универзитетској библиотеци “Никола Тесла”, археолошкој сали Народног музеја и на археолошком налазишту Медијана.

Посетиоци ће моћи да се упознају са културном баштином нашег града од праисторије па до средњег века и сазнају оговоре на многа питања од тога, која је улога конзерватора у очувању музејских предмета до путева пиринча, рода Хомо, зеленим становницима копна и о томе зашто животиње мигрирају.

Љубитељи антике моћи да се фотографишу у римским тогама и учествију у квизу.

Сазнаћемо више о Николи Тесли и како су га путеви миграције одвели у Америку.

О овим и још многим другим темама кроз одличне програме, сутра 29. септембра од 17 до 22 сати.

За више информација о програму, темама и локацијама кликните овде: Niš

 

Коментара: 0


#   Светозар Марковић гимназија   Природно-математички факултет   Нишка тврђава   Народни музеј Ниш   Никола Тесла   Александра Петровић   Медијана налазиште   ноћ истраживача   УБ Никола Тесла
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима