Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За јединицу из српског, бесплатна годишња чланарина у библиотеци

rssBookmark and Share

15.12.2018. Белами, Јужна Србија Инфо

Народна библиотека “Стеван Сремац” у Нишу одлучила је да на помало необичан начин стимулише ученике са слабом оценом из матерњег језика.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Одлучили су да основцима и средњошколцима нишких школа, који су на тромесечју имали јединицу из српског језика, мораће то да и докажу, омогуће бесплатну годишњу чланарину.

Учлањење је почело јуче и трајаће до 21.децембра.

“Када смо донели ову одлуку водили смо се идејом да децу која баш и не воле српски језик мотивишемо на неки начин и приближимо им овај предмет”, каже Соња Шуковић, директорка Народне библиотеке “Стеван Сремац” у Нишу. “Пошли смо од тога да нема лепшег начина да се нешто заволи од лепо писане речи, а када се неко једном сретне са књигом и заволи је, онда је све лакше”.

Соња Шуковић додаје и да постоји могућмост да неки од ових ученика воле да читају, али да њихове породице из неког разлога нису могле да им омогуће да буду чланови библиотеке, па је ово прилика да им се та жеља испуни.

“Не морамо увек да полазимо од тога да та деца не желе да раде и да уче. Пуно се ту ствари преплете у нечијем животу, а потребно је помоћи свима и свима пружити шансу”, каже  Шуковић.

Иначе, годишња чланарина за Народну библиотеку је 700 динара, али од 14. до 21. децембра сви који се учлане имаће попуст од 50 посто, па ће их чланарина коштати 350 динара. За Дечије одељење је чланарина на годишњем нивоу 400 динара, али ће сада бити 200.

Коментара: 1


#   Стеван Сремац   Соња Шуковић   српски језик
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Stara Srbija, 16.12.2018.:
    Direktorica Biblioteke se solidariše sa lošim učenicima. Koristi životno iskustvo u radu sa decom, tako je i ona nagrađena od aktuelne vlasti funkcijom direktorice za dugogodišnje "studiranje" Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима