Južna Srbija Info
cirilica | latinica

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Uz loše vremenske uslove i probleme tokom trajanja festivala, na kraju nastup Darka Rundeka ipak uspešno zatvorio "Nišvil"Alarmantno: Uginula riba u Južnoj Moravi od Vladičinog Hana do Vranjske BanjeAerodrom "Konstantin Veliki" lider u regionu po uvećanju putnika u kratkom vremenskom perioduDetaljan program ovogodišnje Roštiljijade u LeskovcuSrpske banje jesu jedan od najvećih resursa, ali neke će morati na prodajuNapali vozilo menjačnice u Leskovcu i odneli 60.000 evraSrbi sa juga letuju i u Albaniji


Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Žikica Nestorović otvorio je sinoć u Svrljigu besplatna WiFi zonu, koja je poklon meštanima ovog kraja za ostvareni uspeh u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".
Kako su potvrdili u PU Leskovac, juče nešto posle 7 sati ujutru, maskirani lopovi sa fantomkama na glavama, suzavecem i pištoljima presreli su službeno vozilo menjačnice "MN Haus" na uglu ulica Vidoja Smilevskog i Solunskih ratnika u Leskovcu i uz pretnju oteli 60.000 evra.
Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Prokuplje uzeo je učešće u projektu istraživanja stavova učesnika u saobraćaju u Republici Srbiji.Ovim putem se pozivaju građani da popune onlajn anketu, koja se nalazi na sajtu Opštine Prokuplje, a koja je u potpunosti anonimna.
Niška vlast i dalje pokušava da nesposobnost svog rukovodstva prikrije tako što će za sve optuživati Demokratsku stranku, iako je SNS sa svojim koalicionim partnerima već šestu godinu na vlasti u Nišu, stoji u saopštenju GrO DS u Nišu.
Na konferenciji za novinare, održanoj danas u Gradskoj kući, predstavljene su mere programa lokalnog ekonomskog razvoja koje je Grad Niš predvideo u cilju stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta, otvaranja novih radnih mesta, stvaranja uslova za osnivanje preduzeća i jačanje konkurentnosti niške privrede, a za čiju realizaciju su konkursi u toku.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu. Cena kvalitetne parike je trenutno najniža, ako ste odlučili da spremate zimnicu, ovo je pravo vreme za to je jer se očekuje porast cene ovog povrća.
Na Roštiljijadi, koja počinje 28. avgusta, nastupiće Zvonko Bogdan, Riblja čorba, Van Gog, Atomsko sklonište, Tropiko bend, Ivana Jordan i drugi.
Juče su se na Banovom brdu u Beogradu u 20 časova sastali timovi FK „Čukarički“ i FK“Radnički“. Ekipa Radničkog je na ovaj meč došla vezavši prethodno tri pobede nad Zemunom, Mačvom i Radom sa osvojenih 9 bodova i sa jednom utakmicom manje.
30. avgusta biće predstavljena izložba fotografija koja najavljuje početak velikog multidisciplinarog projekta Karavan igre u 15 gradova Srbije.
Sredstvima Ministarstva zdravlja u iznosu od 2,5 miliona dinara renovirano je Odeljenje ortopedije Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju.
Zbog velikog nevremena, zbog kojeg je otkazano treće veče Nišvila 2017, Festival je zvanično zatvoren u petak 18. avgusta, nastupima desetak bendova na Welcome, Youth i Main binama.
U ponedeljak 28. avgusta na Dan opštine Kuršumlija, Opština Kuršumlija, Turistička organizacija Kuršumlije i Kancelarija za mlade opštine Kuršumlija organizuje solistički koncert Miloša Radovića, soliste RTS-a.
- Zanimljiv je slučaj Šekularac. Taj neoboreni rekorder je na Svetskom prvenstvu u Čileu 1962. godine u susretu između Jugoslavije i Urugvaja od francuskih novinara dobio ne ocenu 10, nego 11. On je po tome ostao original.
Nikad nije sve potaman. Na jednoj strani dobijaš, na drugoj gubiš. Uvek se nađe nešto da ti pokvari planove, da te zaustavi u napredovanju, da ti urniše život!