Južna Srbija Info
cirilica | latinica

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Novi mobilijar, za bezbednu igru dece na Trgu kralja AleksandraSvekra nogom u međunožje, na muža čim je stigla...Telo nestalog Nišlije pronađeno u kanjonu reke RaškaČizma "Tigar vatrogasac" tražena na najvećem svetskom Sajmu bezbednosti u DizeldorfuPopović: Centar ispunio svrhu postojanjaRadost igre i znanja u novom "Senzornom parku" u Specijalnoj školi "Bubanj"U bazi "Jug" počela vežba „Stena 02“


U Nišu i Srbiji danas jutro sveže, tokom dana delimićno sunčano i toplo bez padavina, do 21 stepen.
Carinici su u saradnji sa graničnom policijom, 20. oktobra 2017. godine, na prelazu Gradina, u roku od 45 minuta kod trojice putnika pronašli i zaplenili manje količine marihuane i hašiša skrivene u donjem vešu.
Novi ciklus projekta „Moj drug policajac“ počeo je u Vrtiću „Cvrčak“ pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana, a u saradnji sa Policijskom upravom u Nišu i Predškolskom ustanovom „Pčelica“. Projekat ima za cilj povećanje bezbednosti dece predškolskog uzrasta i upoznavanje sa radom pripadnika policije.
Sednica Skupštine grada Niša na kojoj bi trebalo da se raspravlja o izboru direktora javnih preduzeća još uvek nije zakazana, dok se u gradskikm kuloarima prepričavaju priče, koji će od kandidata biti predložen i izabran.
Kompanija Tigar A.D. predstavila je paletu svojih proizvoda na najvećem i najvažnijem svetskom sajmu A+A koji je održan u Nemačkoj u Dizeldorfu. Posebno interesovanje na sajmu je izazvala nova dvobojna vatrogasna čizma "Tigar Firefighter" (Tigar vatrogasac).
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu.
Na šestoj gastronomsko-turističkoj manifestaciji ''Vurdijada'' koja je održana danas u Babušnici na više od 160 štandova, prvi put je preko 50 štandova sa lokalnim specijalitetom vurdom, koja se pravi od ceđenog mleka a na ostalim su jela tradicionalne kuhinje Manifestacije je okupila veliki broj posetilaca iz Srbije ali i iz Bugarske, Makedonije, Turske, Slovenije…
Fudbaleri Radničkog osvojili su bod na teškom gostovanju u Novom Sadu, pošto su odigrali 1:1 sa Vojvodinom u utakmici 14. kola Superlige Srbije.
Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković organizovao je prijem za glumca Ivana Bekjareva, kojem su prisustvovali Zorica Jović, gradska većnica i Nenad Jović, direktor pozorišta ,,Bora Stanković".
Danas u periodu od 10.00 do 15.00 časova, u prostorijama Crkve sv. Petra i Pavla u Jelašnici biće organizovana akcija dobrovoljnog davanje krvi u organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Niš i Crvenog krsta Niška Banja.
Miljenik srpske publike, Masimo Savić započeće svoju jesenju mini turneju u Srbiji koncertom u Nišu, koji će biti održan u petak, 24.novembra u velikoj Sali Doma vojske, sa početkom u 20 sati.
Dani nemačkog filma "Gete fest", održaće se od 23. do 28.10.2017. godine u Niškom kulturnom centru i bioskopu Sinepleks.
Potpuno neuobičajeno za današnje vreme, ali JKP „Tržnica“, preduzeće koje upravalja niškim pijacama, od 2013. godine posluje bez dinara pozajmice, tačnije finansijski konsolidovani gubitaš bez kredita.
Pre izvesnog vremena autor ovog pisanija pokrenuo je revolucionarnu ideju o promeni grba Srbije. Umesto ona četiri S, koja na srpskom grbu kazuju da samo sloga Srbina spasava, stavimo tri slova S i jedno T.