Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Kup Radivoje Korać 2019: Crvena Zvezda - Dinamik (uživo)Kup Radivoje Korać 2019: Mega Bemaks - Borac Čačak (73:69)Sretenje - Dan državnosti Republike SrbijeKup Radivoje Korać 2019: Partizan - Novi Pazar (102:72)Poznati dobitnici priznanja "Ekran": Ivana Marković novinarka Prve TV, prva među jednakimaZbog bezbednosti i negodovanja meštana Jasenovika, obustavlja se saobraćaj na pruzi Niš-ZaječarPoznati sajt "Culture trip" preporučuje Niš i Ćele kulu kao mesta koje treba obavezno posetiti


"Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli od karcinoma, a jedno dete nedeljno izgubi bitku protiv ove bolesti,kažu iz Nacionalnog udruženje dece obolele od raka", NURDOR. Kao i ranijih godina, ispred TC "Kalča" u nebo su poleteli zeleni baloni nade, za svu bolesnu decu.
Kako su saopštili iz "Infrastrukture železnice", pet cisterni sa amonijakom je prošle noći u 1:45 iskliznulo na pruzi Niš-Zaječar, između stanica Miljkovac i Podvis i to je razlog zatvaranja te prge, potvrdili su u Ministarstvu saobraćaja.
Povodom Sretenja - Dana Državnosti Republike Srbije, predsednik Aleksandar Vučić je odlikovao srebrnom medaljom za zasluge, Jovana Milića, studenta Mašinskog fakultea u Nišu. Redakcija portala Južna Srbija Info pridružuje se čestitkama, sa željom za još većim uspehom, na profesionalnom i privatnom planu.
Povereništvo Narodne stranke u Nišu održalo je danas konferenciju za novinare, na kojoj je između ostalog, rečeno da je pravo neposrednog izbora civilizacijska norma, kao što je u Londonu, Rimu ili Parizu.
Njegova ekselencija, ambasador Kraljevine Belgije Kunrad Adam juče je boravio u Leskovcu i tom prilikom posetio gradonačelnika Leskovca.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 10 februar 2018. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Među 25 mesta u Istočnoj Evropi koje sajt "Culture trip" preporučuje svojim čitaocima, kao mesta sa bogatom istorijom koje treba obavezno posetiti "bar jednom u životu", nalazi se Niš i Ćele kula.
U drugoj utakmici drugog dana Kupa u Nišu sastaju se Crvena Zvezda i Dinamik iz Beograda.
“Kineski kutak” otvoren je juče u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac”. Nišlije, posebno deca i mladi, imaće priliku da pohađaju besplatne časove kineskog jezika i da se u mnogobrojnim radionicama upoznaju sa kineskom kulturom.
Danas je pušten u rad digitalni rendgen aparat u prostorijama Službe za radiološku dijagnostiku, Doma zdravlja Niš.
Istaknuti revijski orkestar Impresija održao je nezaboravan koncert 2.februara u Domu Vojske u Nišu. Kao solisti nastupili su mladi vokalni izvođači: Sergej Pajić, Isidora Mitić, Todor Kitanović, Milena Kostić i Bojana Radovanović, a kao velika podrška mladim pevačima nastupio je i Dušan Svilar.
Zbog proslave Dana državnosti, gradske ustanove u petak i subotu biće zatvorene ili će raditi skraćeno. Gradski prevoz obavljaće se po nedeljnom redu vožnje, a parking se neće naplaćivati.
Predsednik Srbije sumirajući rezultate prošle godine i šta nas očekuje u 2019. godini, govori o svemu u atorskom tekstu za Kurir.
Iako se mnogo toga dovodi u pitanje, industrija je postala glavni problem, a o građevinarstvu se malo priča. Dovode se strane kompanije, a naši radnici beže u svet. Da li zbog veće zarade ili boljeg života, to ne znamo.