Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Čika Cole - zlatne ruke "Tata Đepeta" iz Prokuplja (VIDEO)Na niškim pijacama paprika od 60 do 120 dinara i više - koliko će koštati ajvarPotpuno izgoreo stan u centru Pirota, dve osobe povređeneBlizu 80 penjača na „Festivalu sportskog penjanja“ u Vrmdži kod SokobanjeVoz usmrtio jednu osobu na železničkoj stanici kod Trupala u blizini Niša - identitet još nepoznatNeki drugi "Nišvil", pijanisti i kompozitoru Milošu Krstiću uručena nagrada za životno delo "Nišvil" džez festivalaUhapšen tinejdžer iz Niša zbog prebijenja mladića - još trojica ga tukli


Grad niš, kao i ranijih godnna, obeležio je Evropsku nedelju mobilnosti. Moto ovogodišnje akcije nosi naziv, “Mobilnost za sve bez štetnih gasova”
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, po nalogu osnovnog javnog tužioca, uhapsili su S. S. (1987) iz Crne Trave, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
Danas je Klinici za kardiohirurgiju i Klinickom Centru Niš urucena donacija od strane Američke ambasade u Beogradu i Evropske komande Američke vojske u vrednosti od preko 15000 dolara koju čini 1800 skafandera za višekratnu upotrebu
Članovi Srpske napredne stranke u Nišu, danas su kolonom automobila iz kojih su se vijorile državne i narodne zastave i sirenama, obeležili "Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave".
U sklopu posete carinskoj administraciji Severne Makedonije, 22. septembra, predstavnici Transportne zajednice, Saveta za regionalnu saradnju i CEFTA Sekretarijata odlučili su da se uvere kako, nakon godinu dana primene, funkcioniše zajednička kontrola na prelazu Preševo – Tabanovce i tom prilikom pozvali predstavnike carinskih administracija obe zemlje da im se pridruže.
Na plantažama Topličkih vinograda u Gojinovcu, nedaleko od Prokuplja, koje se prostiru na površini od 55 hektara, tokom jučerašnjeg dana završena je berba ranih sorti grožđa. Reč je o sortama šardone, sovinjon – belo i burgundac.
U porti Manastira Sv. Nikola, proteklog vikenda održan je srednjovekovni festival „Nemanjini dani“ u organizaciji Opštine Kuršumlija i Turističke organizacije opštine Kuršumlija, uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša, zajedno sa prof. dr Danielom Stankovićem, takođe sa niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Mesnom zajednicom Vrmdža, bio je jedan od organizatora „Festivala sportskog penjanja“ na teritoriji naselja Vrmdža kod Sokobanje.
Povodom obeležavanja završetka prve faze radova na rekonstrukciji dela tvrđave na Hisaru, operska diva Jadranka Jovanović, održaće koncert, 23. septembra 2020. godine od 19 sati na Tvrđavi.
U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 32 pacijenata. Kod 8 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.
I pored, "nesporazuma" (više medijskog), 17. septembara, počelo je septembarsko izdanje Nišvil džez festivala 2020. Naredna četiri dana, besplatne programe će moći da prati ograničen broj posetilaca, saopšteno je danas u Gradskoj kući uz prisustvo gradonačelnice Sotirovski i direktora festivala, Ivana Blagojevića.
Zbog obeležavanja manifestacije „Dan bez automobila“, saobraćaj će biti potpuno obustavljen u ulicama Generala Milojka Lešjanina i Vožda Karađorđa na potezu od „Ureda“ do „Suda“ dana u utorak 22.9.2020. godine, u periodu od 9 do 12 časova.
Kako danas shvatamo i da li razumemo medije, ne samo kao informaciju i vest. Koliko su mediji uticajni, odgovrni i profesionalni, i da li nove tehnologije, društvene mreže i njihov obrazac, pružaju dobar primer mladima.
U vreme pandemije virusa korona, kada se većina građana pridržava propisanih zaštitnih mera, posebno putnici u gradskom prevozu, koje revnosini kondukteri ponekad opominju na samom ulazu da stave zaštitnu masku, vozač prigradskog autobusa, preuzima odgvornost na sebe i vozi bez maske, jednom rukom na volanu, jer dugom drži mobilni telefon i tokom vožnje razgovara.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima