Južna Srbija Info

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 1165  |  Prikazano: 1 - 10

Završen 11. Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu „Jedanaest osmeha za Medijanu“

Južna Srbija Info 22.03.2019.
Počela druga decenija stihovanja

Dodelom nagrada i priznanja završen je 11. Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu pod nazivom „Jedanaest osmeha za Medijanu“, a za koji je ove godine vladalo čini se najveće interesovanje pisaca, učesnika i publike. U Oficirskom domu u Nišu gde su održani centralni programi tražilo se mesto više.

opširnije

Komentara: 0

Dodelom nagrada završen festival „Teatar na raskršću“

Belami, Južna Srbija Info 20.03.2019.
Sumrak bogova

Prvi pozorišni festival balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću“, u čijem znaku je prethodnih devet dana bio Niš, završen je sinoć dodelom nagrada i izvođenjem pozorišne predstave iz Soluna “Sarajevo 1914: Mali mi je ovaj grob” (tekst Biljana Srbljanović, režija Tanos Nikas) u čast nagrađenih.

opširnije

Komentara: 0

Prijem za vajara Vasilija Perevalova

Južna Srbija Info 14.03.2019.
Prijem za Vasilija Perevalova

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović primio je danas u Gradskoj kući jednog od najpoznatijih niških vajara Vasilija Perevalova. Galerija savremene likovne umetnosti Niš nedavno je izdala monografiju ovog renomiranog vajara.

opširnije

Komentara: 0

“Teatar na raskršću” u Narodnom pozorištu

Južna Srbija Info 12.03.2019.
Teatar na raskršću

Prvi festival drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora “Teatar na raskršću” otvoren je u Narodnom pozorištu u Nišu.

opširnije

Komentara: 0

Svetska etno diva Amira Medunjanin 14. marta u Aleksincu

Južna Srbija Info 11.03.2019.
Amira Medunjanin u Aleksincu

Nakon zapaženih ovogodišnjih nastupa Nikole Pejakovića Kolje, Šobić tribjut benda, trija gitara „Balkan strings“ i Bore Dugića u Aleksinac dolazi svetska etno diva, Amira Medjunanin. Centar za kulturu i umetnost zakazao je njen prvi koncert u Aleksincu za četvrtak, 14. mart.

opširnije

Komentara: 0

Nakon više decenija, ansambl "Kolo" zaigrao pred prokupačkom publikom

Južna Srbija Info 09.03.2019.
Kolo oduševio Prokupčane

Posle više od nekoliko decenija, Prokupčani su u četvrtak uveče, po prvi put u Domu kulture imali priliku da uživaju u nastupu Ansambla „Kolo“. Njihovo prvo gostovanje u prestonici Toplice, zabeleženo je još pre nekoliko decenija, kada su nastupili na otvorenom, u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“.

opširnije

Komentara: 0

Koncert Ansambla „Kolo“ u četvrtak u Domu kulture u Prokuplju

Južna Srbija Info 04.03.2019.
Kolo igra u Prokuplju

Ansambl „Kolo“ u četvrtak, 7. marta, gostuje u Prokuplju, kada će u večernjim satima, u 19.30, nastupiti u Domu kulture na zakazanom koncertu. Njihovo prvo gostovanje u našem gradu, zabeleženo je još pre nekoliko decenija, kada su nastupili na otvorenom, u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“.

opširnije

Komentara: 0

Počeli Frankofoni dani u Nišu

Belami, Južna Srbija Info 03.03.2019.
Frankofoni dani u Nišu

Frankofoni dan u Nišu počeli su frankofonom pesmom. Takmičari, njih 21, bili su podeljeni u dve kategorije – juniori i seniori.

opširnije

Komentara: 0

Priča o najzloglasnijem ostrvu u bivšoj državi: Promocija knjige “Ostrvo monstrum”

Južna Srbija Info 27.02.2019.
Ostrvo monstrum

U Gradskoj kući u Nišu održana je promocija knjige “Ostrvo monstrum” autora Vuksana Kneževića. Ova knjiga predstavlja trilogiju autorovog iskustva kao najmlađeg osuđenika koji je na Golom otoku podvrgnut strahotama postrevolucionarnog terora i njegovih istraživanja moralnih provalija u koju su propadale duše klevetnika i dželata.

opširnije

Komentara: 0

Dani bugarskog filma u Nišu

Južna Srbija Info 25.02.2019.
Dani bugarskog filma

Generalni konzulat Republike Bugarske i Niški kulturni centar, pozivaju na Dane bugarskog filma od 1. do 3. marta u NKC-u.

opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 1165  |  Prikazano: 1 - 10