Južna Srbija Info

Novosti

Novosti iz Južne Srbije


 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 4742  |  Prikazano: 1 - 10

Poseta Nišu šefa Delegacije EU u Srbiji

Južna Srbija Info 19.11.2019.
Sem Fabrici u Nišu

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici boravio je danas u Gradskoj kući, gde se susreo sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem ,a zatim je uručio sertifikate o sprovođenju 19 projekata koji će omogućiti da se u 34 lokalne samouprave razviju i unaprede geografski informacioni sistemi.

opširnije

Komentara: 0

Vremenska prognoza: Oblačno sa sunčanim intervalima

Južna Srbija Info 19.11.2019.
Vremenska prognoza

Ujutro ponegde kratkotrajna magla i niska oblačnost. U toku dana umereno oblačno sa sunčanim intervalima, osim u Timočkoj Krajini, gde će biti tmurno, povremeno sa sipećom kišom. Uveče i tokom noći naoblačenje, ponegde sa kišom, će se preko južne i zapadne Srbije širiti ka Vojvodini. Ujutro ponegde kratkotrajna magla i niska oblačnost. U toku dana umereno oblačno sa…

opširnije

Komentara: 0

Montažna crkva u selu Rakita nepoželjna - postavljena bez blagoslova Episkopa niškog

Z.S. Južna Srbija Info 18.11.2019.
Montažna crkva u selu Rakita nepoželjna

Povodom vesti o postavljanju „montažne crkve“ u selu Rakita, kao donaciju Bugarske i teksta u pojedinim medijima da su se privatna lica koji su tu malu bogomolju postavili, pozvala na blagoslov Episkopa niškog, nadležna Eparhija niška, izdala je zvanično saopštenje u kome demantuje takve navode.

opširnije

Komentara: 0

Leskovac zasijao ljubičastom bojom u čast "malim divovima"

Južna Srbija Info 18.11.2019.
Ljubičasto za male divove

Povodom Svetskog dana prevremeno rođene dece, koji se obeležava 17. novembra, Leskovac se i ove godine pridružio lokalnim samoupravama širom Srbije koje su na simboličan način obeležile ovaj dan i spomenik Oslobodiocima osvetlio ljubičastom bojom.

opširnije

Komentara: 0

Veče za pamćenje: Proslava jubileja 200 godina Sabornog hrama u Nišu (FOTO)

Južna Srbija Info 17.11.2019.
200 godina Sabornog hrama

Večernjom službom u Malom Sabornom hramu u Nišu i Svečanom akademijom u Svetosavskom domu počela je centralna proslava 200 godina od izgradnje crkve Sabora Svetih Arhangela.

opširnije

Komentara: 0

Sveti Đorđe - Đurđic

Južna Srbija Info 16.11.2019.
Đurđic

Đurđic je hrišćanski i narodni praznik koji se proslavlja 16. novembra (3. novembra po starom kalendaru), čime se obeležava uspomena na prenos moštiju Svetog Đorđa i obnovljenje njegovog hrama u kom je položeno njegovo telo.

opširnije

Komentara: 0

Novinari u razgovoru sa vladikom Arsenijem u predvečerje velikog jubileja

Z.S. Južna Srbija Info 14.11.2019.
Novinari i vladika Arsenije

Urednici, snimatelji i fotografi niških i centralnih medija, danas su bili gosti vladike Arsenija i bratstva Saborne crkve, a sve povodom velikog jubileja, 200 godina od izgradnje Malog hrama Sabora Svetih Arhangela u Nišu.

opširnije

Komentara: 0

Danas obeleževamo Svete Kozmu i Danjana - Vrače

Južna Srbija Info 14.11.2019.
Sveti Vrači

Sveti Kozma i Damjan su bili vračevi (lekari), besrebrenici i čudotvorci. Braća rodom negde iz Azije, od oca neznabožca i majke hrišćanke. Otac je umro još dok su bili deca, te ih je majka uzgojila u hrišćanskom duhu.

opširnije

Komentara: 0

Budite fini: 13. novembar Svetski dan ljubaznosti

Južna Srbija Info 13.11.2019.
Svetski dan ljubaznosti

Dan ljubaznosti obeležava se od 13. novembra 1998. godine, kada je održana konferencija o ljubaznosti u Tokiju, na inicijativu Svetskog pokreta za ljubaznost. Tim povodom donesena je i posebna deklaracija o toleranciji i prihvatanju različitosti.

opširnije

Komentara: 0

Dan primirja u Velikom svetskom ratu

Južna Srbija Info 11.11.2019.
Dan primirja

Dan kapitulacije Nemačke u Prvom svetskom ratu je državni praznik u Republici Srbiji koji se obeležava 11. novembra. Ovaj datum podseća na dan kada su, 11. novembra 1918. godine u železničkom vagonu u Kompijenu, sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.

opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 4742  |  Prikazano: 1 - 10