Južna Srbija Info

Novosti

Novosti iz Južne Srbije


<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 4762  |  Prikazano: 21 - 30

Ujedinjeni Emirati opremili prostorije za predškolce u Popovcu - vrednost donacije pola miliona dinara

Južna Srbija Info 20.11.2019.
Donacija za predškolce u Popovcu

Deca predškolske grupe u Osnovnoj školi „Milan Rakić“ u Popovcu, u Gradskoj opštini Crveni Krst u Nišu, boraviće u prostorijama koje su opremljene donacijom Ambasade Ujedinjenih Emirata, vrednoj pola miliona dinara. Zahvaljujući Grupi prijateljstva sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, čiji je predstavnik republička poslanica iz Niša Jelena Žarić Kovačević, donacija je stigla u Niš.

opširnije

Komentara: 0

Poseta Nišu šefa Delegacije EU u Srbiji

Južna Srbija Info 19.11.2019.
Sem Fabrici u Nišu

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici boravio je danas u Gradskoj kući, gde se susreo sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem ,a zatim je uručio sertifikate o sprovođenju 19 projekata koji će omogućiti da se u 34 lokalne samouprave razviju i unaprede geografski informacioni sistemi.

opširnije

Komentara: 0

Montažna crkva u selu Rakita nepoželjna - postavljena bez blagoslova Episkopa niškog

Z.S. Južna Srbija Info 18.11.2019.
Montažna crkva u selu Rakita nepoželjna

Povodom vesti o postavljanju „montažne crkve“ u selu Rakita, kao donaciju Bugarske i teksta u pojedinim medijima da su se privatna lica koji su tu malu bogomolju postavili, pozvala na blagoslov Episkopa niškog, nadležna Eparhija niška, izdala je zvanično saopštenje u kome demantuje takve navode.

opširnije

Komentara: 0

Leskovac zasijao ljubičastom bojom u čast "malim divovima"

Južna Srbija Info 18.11.2019.
Ljubičasto za male divove

Povodom Svetskog dana prevremeno rođene dece, koji se obeležava 17. novembra, Leskovac se i ove godine pridružio lokalnim samoupravama širom Srbije koje su na simboličan način obeležile ovaj dan i spomenik Oslobodiocima osvetlio ljubičastom bojom.

opširnije

Komentara: 0

Veče za pamćenje: Proslava jubileja 200 godina Sabornog hrama u Nišu (FOTO)

Južna Srbija Info 17.11.2019.
200 godina Sabornog hrama

Večernjom službom u Malom Sabornom hramu u Nišu i Svečanom akademijom u Svetosavskom domu počela je centralna proslava 200 godina od izgradnje crkve Sabora Svetih Arhangela.

opširnije

Komentara: 0

Sveti Đorđe - Đurđic

Južna Srbija Info 16.11.2019.
Đurđic

Đurđic je hrišćanski i narodni praznik koji se proslavlja 16. novembra (3. novembra po starom kalendaru), čime se obeležava uspomena na prenos moštiju Svetog Đorđa i obnovljenje njegovog hrama u kom je položeno njegovo telo.

opširnije

Komentara: 0

Novinari u razgovoru sa vladikom Arsenijem u predvečerje velikog jubileja

Z.S. Južna Srbija Info 14.11.2019.
Novinari i vladika Arsenije

Urednici, snimatelji i fotografi niških i centralnih medija, danas su bili gosti vladike Arsenija i bratstva Saborne crkve, a sve povodom velikog jubileja, 200 godina od izgradnje Malog hrama Sabora Svetih Arhangela u Nišu.

opširnije

Komentara: 0

Danas obeleževamo Svete Kozmu i Danjana - Vrače

Južna Srbija Info 14.11.2019.
Sveti Vrači

Sveti Kozma i Damjan su bili vračevi (lekari), besrebrenici i čudotvorci. Braća rodom negde iz Azije, od oca neznabožca i majke hrišćanke. Otac je umro još dok su bili deca, te ih je majka uzgojila u hrišćanskom duhu.

opširnije

Komentara: 0

Budite fini: 13. novembar Svetski dan ljubaznosti

Južna Srbija Info 13.11.2019.
Svetski dan ljubaznosti

Dan ljubaznosti obeležava se od 13. novembra 1998. godine, kada je održana konferencija o ljubaznosti u Tokiju, na inicijativu Svetskog pokreta za ljubaznost. Tim povodom donesena je i posebna deklaracija o toleranciji i prihvatanju različitosti.

opširnije

Komentara: 0

Dan primirja u Velikom svetskom ratu

Južna Srbija Info 11.11.2019.
Dan primirja

Dan kapitulacije Nemačke u Prvom svetskom ratu je državni praznik u Republici Srbiji koji se obeležava 11. novembra. Ovaj datum podseća na dan kada su, 11. novembra 1918. godine u železničkom vagonu u Kompijenu, sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.

opširnije

Komentara: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 4762  |  Prikazano: 21 - 30