Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

25 odbora: Đilase, odlazi!

rssBookmark and Share

Prokuplje 12.01.2014. Tanjug

U Demokratskoj stranci (DS) nastavlja se izjašnavanje opštinskih odbora i do sada je 25 zatražilo ostavku lidera stranke Dragana "Drvoseka" Đilasa. Njemu u najvećoj meri otkazuju poslušnost odbori sa juga Srbije.

25 odbora: Đilase, odlazi!

Prema spisku, u koji smo imali uvid, ostavku aktuelnog lidera demokrata zatražili su opštinski odbori Vračara, Srbobrana, Zemuna, Svilajnca, Subotice, Aleksinca, Vranjske Banje, Koceljeva, Despotovca, Prokuplja, Bogatića, Arilja, Bosilegrada, Vlasotinca, Obilića, Ćićevca, Leposavića, Ćuprije, Sečnja, Lebana, Bele Palanke Dimitrovgrada, Babušnice, Kuršumlije i Mesni odbor Novo Naselje, koji je deo Gradskog odbora Novog Sada.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu Miroslav Vasin je Tanjugu rekao da je njegov matični Mesni odbor u Novom naselju podržao zahtev za smenu lidera Đilasa, ali i ukazao da taj odbor ima 90 članova i da se od 35 prisutnih za takav predlog izjasnilo 21 član.

Zbog toga, odnosno činjenice da je sastanku prisustvovala tek trećina članova, dodao je, postavlja se pitanje relevantnosti takve odluke.U Novom Sadu ima 45 mesnih odbora DS.

U stranci kažu da se izjašnavanje odbora nastavlja, a da su opštinski odbori Starog grada i Zvezdare ranije najavili da neće tražiti ostavku predsednika stranke.

Opštinski odbor DS u Gornjem Milanovcu doneo je odluku o bezuslovnoj podršci predsedniku Draganu Đilasu i aktuelnom rukovodstvu do redovnih izbora u novembru 2014. godine. Demokrate u Gornjem Milanovcu smatraju da bilo kakvo unutarstranačko nadmetanje u ovom momentu može da nanese štetu DS, navedeno je u današnjem saopštenju.

Takođe, predsednik Opštinskog odbora DS u Smederevskoj Palanci Radoslav Milojičić smatra da bi unutarstranački izbori pre beogradskih i eventualnih vanrednih parlamentarnih naneli štetu stranci i da je potrebno "tražiti treći put". Kako je Tanjugu rečeno iz više izvora u stranci, opštinski odbori su pokrenuli seriju izjašnjavana nezadovoljni sve lošijim izbornim rezultatima DS na lokalu, kao i odlukom Đilasa da sam sastavi listu kandidata za gradske izbore, dakle bez konsultovanja Gradskog odbora Beograda i svih opštinskih odbora.

DS sada ima 160 opštinskih odbora, ali je funkcionalno 130, kažu u stranci.

Sednica Glavnog odbora stranke zakazana je za 18. januar i biće održana u Novom Sadu, kada se očekuje i rasplet unutarstranačke situacije.


#   Prokuplje   Aleksinac   Kuršumlija   DS   Vlasotince   Lebane   Bosilegrad   Dimitrovgrad   Babušnica   Dragan Đilas   Opštinski odbor   Mesni odbor   unutarstranački izbori
@demokrate @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima