Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

315 zaposlenih u Jumku prijavilo se za četvrti krug socijalnog programa

rssBookmark and Share

Vranje 02.12.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

U ''Jumku'' očekuju da ovih dana potpišu ugovor o novim poslovima sa Ministarstvom odbrane i unutrašnjih poslova.
Za narednu godinu su obezbeđeni poslovi, a radi se i na reorganizaciji poslovanja.
U toku je i sprovođenje četvrtog kruga socijalnog programa.

Foto: RTV Vranje
Foto: RTV Vranje

U ''Jumku'' se prave intenzivni planovi za sledeću godinu, a napravljen je i petogodišnji plan poslovanja. Obezbeđeni su poslovi sa Engleskom i Nemačkom, a ovih dana se očekuje i potpisivanje novih ugovora.

Branislav Popović, predsednik Nadzornog odbora ''Jumka'' kaže - "da su obezbeđeni poslovi do sredine sledeće godine, a ovih dana očekuju i potpisivanje ugovora sa Ministarstvom odbrane, a odmah zatim i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. Što znači da ćemo imati poslove za celu narednu i za deo 2018. godine".

Komisija koja je imala zadatak da utvrdi dug ''Jumka'' prema gradu je završila posao. Međutim, tu su iskrsli problemi vezani za stanove u naselju Čerenac, koji su, takođe u priči oko razduženja.

Popović kaže da su očekivali da se ''Jumko-stan'' ne žali, ali oni su se žalili, što će produžiti donošenje konačne presude. Treba strpljenja i to će se za mesec dva rešiti.

U ''Jumku'' je u toku reorganizacije, koja podrazumeva unapređenje proizvodnje, smanjenje troškova, poboljšanje kvaliteta i povećanje norme. Istovremeno, sprovodi se i socijalni program.

"Za socijalni program se prijavilo 315 zaposlenih, ali je rukovodstvo odlučilo da produži rok za još desetak dana, za one ljude koji su u dilemi, jer će ovo biti poslednji krug", kaže Popović.

''Što se izdavanja prostora u upravnoj zgradi tiče, ne dešava se ništa spektakularno, kaže Popović. To smo i ranije radili i sada ćemo neke ljude prebaciti bliže proizvodnji, a prostor izdavati.''


#   Vranje   Jumko   Ministarstvo odbrane   Branislav Popović   socijalni program   Nadzorni odbor
@mo_i_vs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima