Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

75 novih stanova za izbeglice u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 15.12.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Darko Bulatović obišao je danas gradilište u ulici dr. Miloša Đorića u kojoj se grade dve lamele sa 75 stanova namenjenih izbeglicama iz bivših jugoslovenskih republika.

75 novih stanova za izbeglice u Nišu

Izgradnju stanova finansira EIB donacijom od oko milion i pet stotina hiljada eura, uz učešće grada u obezbeđivanju građevinskog zemljišta i uređenje komunalne infrastrukture ukupne vrednosti od oko 50 miliona dinara.

Gradonačelnik Bulatović je rekao da je ovo prva faza, i da će, u narednoj, biti izgrađeno još 140 stanova.

”Sve to od velikog je značaja za grad. Socijalni stanovi su završeni, GSA je raspisala tender za nove tri lamele u ulici Majakovskog, uskoro počinje gradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti, i uz brojne projekte privatnog sektora, možemo da kažemo da se Niš užurbano gradi i razvija”, rekao je Gradonačelnik i naglasio da će, u okviru ovog projekta, biti uređena i saobraćajnica koja vodi prema Podviniku, gde živi veći broj građana koji će, takođe, konačno dobiti svu nedostajuću infrastrukturu.

Poverenik za izbeglice Boris Nužda je rekao da u ovom trenutku u Nišu živi oko 2000 izbeglih lica, koji imaju pravo da konkurišu za otkup, odnosno iznajmljivanje ovih stanova.


#   Niš   izbeglice   Južna Srbija Info   Darko Bulatović   stanovi   socijalni stanovi   Branko Bjegović naselje   Evropska investiciona banka   Milođa Đorića ulica
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima