Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Er Srbija" pobednik tendera: Uskoro 12 novih avio - linija iz Niša

rssBookmark and Share

Niš 07.05.2019. Južna Srbija Info

Tender Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za izbor avio-prevoznika za 12 linija od javnog interesa je okončan. Za međunarodni tender, koji je sproveden uz poštovanje svih evropskih propisa, interesovanje je pokazalo nekoliko kompanija, ali je do završetka stigla samo jedna ispravna ponuda, avio-kompanije „Er Srbija“.

"Er Srbija" pobednik tendera: Uskoro 12 novih avio - linija iz Niša

Tokom postupka nije bilo primedbi na tenderske uslove. Potpisivanje ugovora sa predstavnicima kompanije „Er Srbija“ biće organizovano narednih dana.

Avio-linije od javnog interesa, koje će biti organizovane sa aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, određene su na osnovu analiza i interesovanja koje su pokazali okruzi južne Srbije.

Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uvođenjem avio-linija od javnog interesa želi da pomogne razvoju nerazvijenih područja Srbije, kao i da pod povoljnim uslovima građanima omogući najefikasniji vid transporta ka najrazvijenijim područjima EU.

Vlada Srbije je obezbedila sredstva u budžetu za naknadu troškova avio-kompanijama za vršenje usluge avio-prevoza iz Niša na sledećim linijama: Niš-Nirnberg-Niš, Niš-Frankfurt/Han-Niš, Niš-Rim-Niš, Niš-Hanover-Niš, Niš-Ljubljana-Niš, Niš-Salcburg-Niš, Niš-Bolonja-Niš, Niš-Budimpešta-Niš, Niš-Geteborg-Niš, Niš-Fridrishafen-Niš, Niš-Karlsrue-Niš i Niš-Tivat-Niš.

Komentara: 0


#   Niš   Er Srbija   Ministarstvo građevinarstva
@airserbia @


 


[ Dodaj komentar ]