Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" uputila žalbu EU

rssBookmark and Share

Niš 28.04.2018. M.M. Južna Srbija Info

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” zatražila je od Direktorata za konkurentnost Evropske komisije da ispita da li postoji veza sa francuskim koncesijonarom beogradskog aerodroma "Vansijem" i ustupanja niškog aerodroma Vladi Srbije.

Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" uputila žalbu EU

Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" juče je predala žalbu Direktoratu za konkurentnost Evropske komisije, zbog sumnje da Ugovor o koncesiji (koji još uvek nije javno objavljen) za aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu, narušava konkurenciju i da je suprotan praksi i standardima Evropske unije.

Praktično u "Inicijativi" izražavaju sumnju da postoji uslovljena veza iz tajnog ugovora i razvijanja niškog aerodroma, zbog čega država "insistira" da niški aerodrom pređe u njeno vlasništvo.

Sumnje su podgrejane i različitim izjavama po tom pitanju, ministarke Zorane Mihajlović u Nišu i predsednika Vučića, kao i činjenicom da je samo sedam dana od potpisivanja ugovora sa Vansijem, Vlada Srbije perporučila prenos vlasništva i sertifikata aerodroma "Konstantin Veliki" na državu.

Komentara: 0


#   Niš   EU   Aleksandar Vučić   Zorana Mihajlović   aerodrom   Nikola Tesla   aerodrom Nikola Tesla   žalba   konkurentnost   Ne damo niški aerodrom
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima