Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Inspektor Novović: Neverovatno zadovoljstvo kada sam video Moniku živu

rssBookmark and Share

Niš 31.12.2019. RTS, Južna Srbija Info

Inspektor Kriminalističke policije Zlatko Novović prvi je u nedelju došao do kuće u selu Pasjača u kojoj je nakon deset dana potrage pronađena oteta devojčica Monika Karimanović. Kaže da je Monika bila uplašena jer joj je Ninoslav Jovanović govorio da će policija da ih tuče ako ih pronađe.

Foto: RTS
Foto: RTS

Zlatko Novović kaže da su policajci u nedelju na terenu prikupljali obaveštenja od građana i obilazili napuštene kuće, vikendice i pomoćne objekte, tragajući za Monikom i Ninoslavom Jovanovićem.

Ističe da su apelovali na građane da prijavljuju ukoliko vide nešto neobično i sumnjivo i obilaze svoje objekte i kada policija ode.

"Javio se čovek i rekao da je video Ninoslava Jovanovića. Kako mi je rekao, njegov sin ga od ranije lično poznaje. U odnosu na dojavu dežurne službe, bili smo tamo u roku od desetak minuta. Deo ljudstva je krenuo u pravcu u kojem je Jovanović pobegao, a ja sam došao do kuće gde su čekali vlasnik i njegov sin", objašnjava Novović.

Kaže da je, prilikom susreta, Monika bila umorna, iscrpljena, zbunjena i uplašena.

"Sedela je na krevetu i molila je da je ne bijemo, iako sam joj ja već rekao da sam iz policije. Kasnije je rekla da joj je Ninoslav pričao da će policija mnogo da ih tuče ukoliko ih uhvati", priča inspektor Novović.

Odmah je obavestio nadležne i pozvao Monikinu majku da bi je malo opustio dok ne dođe ekipa Hitne pomoći.

"Neverovatno je zadovoljstvo kada nađete živo i nadam se zdravo dete u takvoj situaciji", ističe Novović.

Novović ističe da niko od njegovih kolega nema osećaj da je Nova godina.

"Izgubili smo pojam o vremenu. Od petka, kada je prijavljen nestanak do danas, idemo samo na sedam, osam sati kući, odspavamo, spremimo se i vraćamo se nazad", objašnjava inspektor Zlatko Novović.

Komentara: 0


#   Niš   policija   policajci   PU Niš   Monika Karimanović   Zlatko Novaković
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}