Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najnovija vest: Kosovska policija zaustavila Vučića na putu ka Banjama

Bookmark and Share

09.09.2018. Tanjug, RTS, Južna Srbija Info

Na putu Zubin Potok – Banje kosovska policija zaustavila predsednika Vučića i zabranila dalji put ka Banjama. U toku je rasprava između albanskih policajaca i Vučića, prenose Tanjug i RTS.

Foto: Saša Vasiljević, RTS
Foto: Saša Vasiljević, RTS

Kolona u kojoj se nalazio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je krenuo ka selu Banje, zaustavila je kosovska policija. Kosovska vlada je prethodno otkazala posetu iz bezbednosnih razloga. 

Jutros je nekoliko stotina Albanaca blokiralo sve puteve ka srpskom selu. Kako nezvanično saznajemo, Kadri Veselji je organizator i pored upozorenja Amerikanaca da to ne radi. Kako javljaju izveštači RTS-a, čuli su se i rafali. U selu Banje je mirno.

Kosovska vlada otkazala je posetu predsednika Banjama iz bezbednosnih razloga. Generalni direktor kosovske policije je prethodno rekao da ne može da garantuje bezbednost na putevima. Vučić je ipak krenuo ka srpskom selu, ali je kolona u kojoj se on nalazio zaustavljena.

Protest na putu zatekla je jutros ekipa RTS-a, nekoliko kilometara od Kosovske Mitrovice. Okupljeni nose transparente protiv posete Vučića Kosmetu. Put je blokiran i sa nekoliko kamiona.

Tanjug je javio da su njihovu ekipu koja je bila kod blokade puta kod Vojteša gađali flašama. Kosovska policija, inače, udaljava novinske ekipe koje se nalaze nedaleko od barikada ka mestu Banje, iz pravca Zubinog Potoka.

Selo Banje nalazi se u opštini Srbica, koja je u potpunosti naseljena Albancima. U Banjama se nalazi oko 100 srpskih domaćinstava.

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović rekao je da je to drenički kraj, poznat po ekstremistima i najvećim zločinima koje su Albanci počinili.

"Očigledno je da su Albanci nervozni. Ovo nije spontan, već organizovan protest od strane njihovih saboraca i političkog vrha sa ciljem da se poremeti poseta i da se Srbi prestraše", rekao je Ivanović.

U selo Banje okolnim, makadamskim putem, stigla je ekipa RTS-a. U selu je mirno, a više stotina građana se okupilo ispred predškolske ustanove "Maja". 

Planom posete bilo je predviđeno da predsednik Vučić obiđe tu predškolsku ustanovu i da razgovara sa meštanima.

Komentara: 0


#   Aleksandar Vučić   predsednik Srbije
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}