Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministar Vulin u Aleksincu: Dodeljene subvencije za samozapošljavanje

rssBookmark and Share

Aleksinac 26.12.2015. Aleksinačke vesti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, predsednik opštine Aleksinac, Nenad Stanković, i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije, Zoran Martinović, danas su u zgradi opštine Aleksinac svečano dodelili ugovore...

Ministar Vulin u Aleksincu: Dodeljene subvencije za samozapošljavanje

Zahvaljujući zajedničkom radu i zajedničkim sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Aleksinac, ove godine 43 nezaposlena lica sa teritorije opštine Aleksinac dobiće sredstva u iznosu od 160.000 dinara za započinjanje sopstvenog biznisa.

Tom prilikom, ministar Vulin je istakao da u vremenima kada većina ljudi želi da se zaposli u javnom sektoru treba na svaki način podržati one koji imaju dovoljno želje, znanja i hrabrosti da postanu privatni preduzetnici:

„Cenim vašu vrednoću i hrabrost, jer ste odlučili da preuzmete svoju sudbinu u svoje ruke! Zahvaljujući zajedničkim sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje i lokalnih samouprava, ove godine dodeljeno je ukupno 3712 subvencija za samozapošljavanje. Opština Aleksinac predstavlja primer opštine u kojoj je sistem socijalne zaštite veoma dobro razvijen i u kojoj lokalna samouprava aktivno podržava Centar za socijalni rad, zbog čega sam ja često ovde. Uostalom, to je jedan od razloga zbog koga je Vlada Japana odlučila da donira 80.000 evra za projekat poboljšanje uslova smeštaja u Domu u Kulini“, istakao je Vulin.

Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković rekao je da, počev od decembra 2012. godine, koji predstavlja svojevrsnu crnu tačku u istoriji Aleksinca kada je broj nezaposlenih u pitanju, i kada je na evidenciji NSZ-a bilo 8450 nezaposlenih lica, počinje postepeno poboljšanje privrednog ambijenta u Opštini:

„Zahvaljujući otvaranju novih radnih mesta u Grameru i Atenik Komercu, danas po zvaničnim statistikama broj nezaposlenih lica iznosi 7210. U narednim mesecima očekujemo nastavak ovog pozitivnog trenda kroz otvaranje 240 novih radnih mesta u Grameru, i kroz pokretanje rada nekadašnje PIK-ove hladnjače, tako da relativno brzo možemo očekivati da broj nezaposlenih dosegne cifru od 6900 lica“, dodao je Stanković.

Dragan Martinović istakao je da je svestan da suma od 160.000 dinara nije dovoljna za započinjanje nekog ozbiljnog biznisa od nule, ali da je ideja ovog programa pomoći prvenstveno onima koji su sa pripremama za pokretanje sopstvenog biznisa već započeli i za koje je procenjeno da imaju najveće šanse da taj posao održe tokom dužeg perioda.

Aleksinačke vesti

Komentara: 0


#   Aleksinac   subvencije   Aleksandar Vulin   Nenad Stanković   Centar za socijalni rad   NSZ (tržište rada)   predsednik opštine   lokalna samouprava   Zoran Martinović   Opština Aleksinac   Vlada Japana
@VulinAleksandar @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}