Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministarka Brnabić posetila Preševo i Bujanovac

rssBookmark and Share

Bujanovac 25.11.2016. Južna Srbija Info

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković boravili su danas u opštinama Preševo i Bujanovac.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Na sastanku sa rukovodstvom opštine Preševo bilo je reči o problemima u funkcionisanju lokalne samouprave, komunalnoj infrastrukturi i standardu građana.

Tom prilikom Brnabić je istakla da je opština Preševo izvršila prenos matičnih knjiga u elektronski oblik 88 odsto, uz napomenu da se u ovoj opštini najviše gradi, što je dobar pokazatelj razvoja.

Brnabić i Stanković su zatim obišli Prihvatni centar u Preševu, gde trenutno boravi 680 migranata.

Na sastanku sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem ključna tema je bila pokretanje dijaloga o sedam tačaka iz programa iz 2013. godine.

Oni su potom posetili firmu „Lagado“, Prihvatni centar za migrante u Bujanovcu i prisustvovali tribini Odbora za ljudska prava u ovoj opštini.

Komentara: 0


#   Bujanovac   Medveđa   Preševo   Albanci   Ana Brnabić   Zoran Stanković   ljudska prava   lokalna samouprava   migranti   prihvatni centar   Koordinaciono telo za jug srbije
@anabrnabic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima