Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš domaćin dečjeg evrovizijskog festivala "Srbija u ritmu Evrope"

rssBookmark and Share

Niš 31.01.2018. Južna Srbija Info

U junu Niš će biti domaćin ovogodišnjeg najvećeg dečijeg muzičkog festivala ,,Srbija u ritmu Evrope“ .

Foto: M.M. Južna Srbija
Foto: M.M. Južna Srbija

Niški srednjoškolsci, koji su prošle godine pobedili na ovom najvećem festivalu predstavljajuči Tursku dovešće u grad na Nišavi takmičare iz 22 grada Srbije. Predstavnici gradova Srbije predstavljaće 22 evropske zemlje i pevaće pesme na jeziku zemlje koju predstavljaju.

Grad Niš će kao domaćin prestavljati Srbiju i pevaće na srpskom jeziku.

U Gradskoj kući potpisan je ugovor između organizatora takmičenja “Srbija u ritmu Evrope i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića o organizaciji festivala.

Gradonačelnik Niša zahvalio se na izuzetnom prijemu koji su niški takmičari imali kod turskog ambasadora prošle godine.

“Procedure su predvidele da onaj grad koji pobedi na takmičenju sledeće godine bude domaćin.Tako smo i mo ove godine domaćini ovog značajnog muzičkog festivala koji za posledicu ima i promociju našeg grada, mladih i evropskih vrednosti, druženja, zabave", rekao je Darko Bulatović. On je rekao da će Niš biti dobar domaćin da sve što je potrebno grad Niš će uraditi, napraviti dobru pripremu.

“Deca grada domaćina pevaju za Srbiju i pevaju na srpskom jeziku. Pesma je odabrana i smatramo da ćemo doživeti pravi spektakl kada se ta pesma bude pojavila. Ukoliko grad Niš ponovo pobedi opet dobijaju 50 posto ukupno neto SMS –a u budžet grada, kao grad pobednik i dobijaju besplatno binu svetlo, rasvetu, ozvučenje i besplatni prenos na Prvoj srpskoj televiziji” rekao je u Gradskoj kući Igor Karadarević, direktor “Srbije u ritmu Evrope”.

On je dodao da ozbiljnost ovom takmičanju daju i ambasadori 22 zemlje Evropske unije, koji već 10 godina podržavaju “Srbiju u ritmu Evrope”.

Žiri kao i do sada biće sastavljen od predstavnika gradova takmičara u živom televizijskom programu. Ovi glasovi polovina su ukupnih bodova a drugu polovinu čine glasovi SMS_a.

“Nama je veliko zadovoljstvo što smo ove godine domaćini ove značajne manifestacije “Srbja u ritmu Evrpe", koje je najveće dečije muzičko takmičenje u našoj zemlji. Ja sam sigurna da ćemo biti najbolji mogući domaćini “rekla je većnica za kulturu Jelena  Mitrovski.

Velika audicija za sve zainteresovane učesnike biće 13. februara.

Komentara: 0


#   Niš   festival   Darko Bulatović   evrovizija   Jelena Mitrovski   Srbija u ritmu Evrope   Igor Karadarević
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}