Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održana "Pihtijada" u Grdelici

rssBookmark and Share

Leskovac 21.01.2019. Južna Srbija Info

U Domu kulture u Grdelici u subotu je održana treća po redu „Pihtijada“. Na manifestaciji su učestvovale domaćice iz grdeličkog kraja, iz udruženja „Jelendol“ i iz Doma Kulture Grdelica koje su poštujući tradiciju, uoči Bogojavljenja, pripremale pihtije.

Održana "Pihtijada" u Grdelici

Na manifestaciji je govorila Kristina Vasiljković, pomoćnik gradonačelnika Leskovca, koja je čestitala današnji praznik i podsetila da Leskovac može da se pohvali brojnim manifestacijama poput Roštiljijade, Karnevala, Lajf-a, ali i lokalnim kao što su Dani paprike, Dani Višnje, Dani krompira.

„Grdelička pihtijada“ nije takmičarskog karaktera, Njen cilj da se nastavi tradicionalna priprema ovog starog srpskog jela i da se dolazeće generacije podsete kako su naši preci nekada živeli“ kazala je Vasiljkovićeva.

Direktor Doma kulture u Grdelici, Marko Trivunić, se svima zahvalio na učešću, kao i gradonačelniku Leskovca koji podržava sve manifestacije ove ustanove i uručio svima zahvalnice.

Komentara: 1


#   Leskovac   Grdelica   pihtijada   pihtije   Dani višnje   dani paprike   gastro turizam   Dom kulture Grdelica   Dani krompira   Jelendol Udruženje
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Radmila, 23.01.2019.:
    Bravo grdeličani. Samo napred. Poštujte svoje pretke i tradicuju. Podrška!


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima