Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvaranje Geoksa: Druga strana priče

rssBookmark and Share

Vranje 02.02.2016.

Vranje je u nedelju bilo kao u nekakvom opsadnom stanju - brujanje helikoptera na nebu i kolone navijača SNS-a i SPS-a na zemlji - otvaranje je “Geoks”-a!

Neki su ušli unutra, a neki ostali napolju Foto D. Ristić
Neki su ušli unutra, a neki ostali napolju Foto D. Ristić

Kažu da je premijer Vučić sleteo helikopterom u kasarnu, a da je odatle kolima dovežen u Bunuševac. Za to vreme je strogo, ali pravično, obezbeđenje na kapiji “Geoks”-a zaustavilo čak i gradonačelnika Zorana Antića, da potvrde njegov identitet, piše OK Radio na svom portalu.

SNS ništa nije prepuštao slučaju, pa je, da iskaže svoje oduševljenje vranjskim uspehom, ovde došlo mnogo pristalica te stranke iz Leskovca, Trgovišta, Pirota, Bojnika, Vlasotinca… sa svih strana tzv. juga Srbije. Njihovoj reprezentaciji slogan je bio “Vranje je uz Vučića”, što je i ovekovečeno ogromnim transparentom stranke. To im je dalo brojčanu prednost nad socijalistima, ali u navijanju kao da je bila pata karta. Atmosfera je bila usijana kao pred derbi, ali ovoga puta sve se završilo na merkanju preko zastava.

Danima pred otvaranje u gradu je vladala nedoumica ko će preseći vrpcu i svečano otvoriti fabriku, pa je organizacija čitavog događaja poverena Italijanima, kao neutralnoj strani, kako bi svi važni gosti dobili svojih pet minuta. Italijani su ozbiljno shvatili povereni zadatak, pa je lista zvanica bila strogo utvrđena, a svi koji su se pojavili na kapiji "Geoksa" su proveravani, da slučajno ne bi ušao neko nepozvan. Spekulacije povodom otvaranja su prekinute kada su se ispred svečane vrpce pojavili premijer Vučić, gradonačelnik Antić i jedan od vlasnika "Geoksa" Mario Moreti Polegato i njenim presecanjem, svečano otvorili fabriku. Tu se pak javio problem sa makazama - jedne su bile zlatne, a trebalo je da ih ima tri. Pogodite sami kome je pripalo zlato, a kome mrske krojačke, obične makaze.

Uglavnom, socijaliste seire da je Zoran Antić, Vranjanac koji je nabliže prišao Vučiću od svih, ne računajući Meska Cvetanovića, gradonačelnika Leskovca, koji je, žargonski, “ujeo” premijera za nogu i od njega se nije odvajao ni na tren. Vranjanci su bili tu blizu, a tako daleko. Zgodno za slikanje, ali i ništa više od toga.

- Ovo li je sve što vas ima? Ima na izborima da vas pobijemo do 11 ujutru - dobacuje jedan berberin protivnicima, koji se samo smeškaju.

Domaćini, ovog puta Italijani temeljno su pripremili svečanost, želeći da pokažu moć kompanije, pa je za ovu priliku kao domaćica, angažovana i voditeljka RTS-a Nataša Miljković.

Premijer Vučić je, prilikom obilaska pogona, kratko proćaskao sa nekoliko radnika, pa je u obraćanju novinarima i zvanicama taj razgovor prepričao.

- Maločas sam pitao jednog radnika kako može čitav dan da stoji na nogama i radi, a on mi je rekao kako je dobio nove cipele, pa mu nije teško – rekao je Vučić.

U narednoj rečenici je pokušao da poentira rekavši da, kada radnici "Geoksa" budu šetali svetskim metropolama, videće u izlozima svojih ruku delo. Suprotno svom običaju, nije dao nikakav rok kada će to vranjski radnici moći da šetaju svetskim metropolama i ponositi se svojim proizvodima. Ipak, bilo je i vedrijih momenata. U svom govoru, premijer Vučić se obilato služio citatima.

Bilo je tu mudrih misli Tolstoja, Gorkog i Gogolja, što je čitavom događaju dalo jednu finu, poetsku dimenziju.

Na kraju, u derbiju pristalica dve stranke, očigledno je pobedio trenutno jači na tabeli, pa su ispred kapija "Geoksa" ostale samo pristalice SNS-a, kojima se obratio Aleksandar Vučić,  najavom otvaranja nove fabrike u Vranju. Pored opštih reči nade i ohrabrenja, premijer je svoju posetu Vranju, bar ovaj njen deo, završio pomalo misteriozno.

- Vidimo se već za mesec dana – najavio je Vučić. Autobusi, zastave, majice i bedževi su u pripravnosti...

OK radio

Komentara: 0


#   Vranje   SPS   SNS   Zoran Antić   Aleksandar Vučić   Geoks   OK Radio   Mario Moreti Polegato
@socijalisti @sns_srbija @avucic @okradio_rs @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}