Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pred Svetski dan mleka "Imlekovi" paketići za nezbrinutu decu

rssBookmark and Share

Niš 30.05.2019. Južna Srbija Info

Povodom Svetskog dana mleka, predstavnici Niške mlekare koja posluje u sastavu Imleka, obradovali su mlečnim paketićima mališane koji borave u domu za decu bez roditeljskog staranja “Duško Radović” u Nišu.

Pred Svetski dan mleka "Imlekovi" paketići za nezbrinutu decu

Društveno odgovorna uloga koju Imlek neguje, u najvećem broju slučajeva odnosi se na pomoć najmlađima, sa fokusom na njihovo srećno odrastanje i pravilan razvoj. U skladu sa tim, Imlek je i ove godine odlučio da, povodom Svetskog dana mleka, obraduje štićenike doma za decu bez roditeljskog staranja „Duško Radović“ u Nišu. Svetski dan mleka kompanija Imlek tradicionalno obeležava sa ciljem da skrene pažnju odraslih, ali i dece, na značaj mleka kao neizostavne namirnice u svakodnevnoj ishrani.

„Sada već tradicionalnom donacijom, obeležili smo Svetski dan mleka uz osmehe mališana iz doma za decu bez roditeljskog staranja „Duško Radović“. Moja Kravica mlečni paketići za one kojima je ovaj vid podrške najvažniji oslikavaju društveno odgovornu ulogu naše kompanije, koja se trudi da kontinuirano pomaže najugroženijim kategorijama stanovništva, sa posebnim akcentom na decu“, izjavio je tom prilikom Nebojša Golubović, menadžer proizodnje Niške mlekare, koja posluje u sastavu Imleka.

Svetski dan mleka je osnovan od strane Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO, engl. Food and Agriculture Organization) Ujedinjenih nacija kako bi priznali važnost mleka kao svetske hrane. Svetski dan mleka se obeležava 1. juna svake godine od 2001. godine. 

Cilj praznika je da pruži pažnju na aktivnosti koje su povezane sa mlekarstvom

Komentara: 0


#   Niš   mleko   Imlek   Dom Duško Radović   Nebojša Golubović   Svetski dan mleka
@


 


[ Dodaj komentar ]