Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Protest u Nišu: Toalet papirom na "Parking servis"

rssBookmark and Share

10.06.2016. B.Jančković, Blic

Bacanjem rolni toalet papira, zviždanjem iz pištaljki, lupanjem u kante i povicima "lopovi, lopovi" oko 200 Nišlija izrazilo je večeras nezadovoljstvo radom "Parking servisa".

Protest Udruženja predsednika Skupština stanara pred depoom Parking servisa Foto: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS Srbija
Protest Udruženja predsednika Skupština stanara pred depoom Parking servisa Foto: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS Srbija

Protestanti su u organizaciji Udruženja predsednika Skupština stanara krenuli u protestnu šelju od Parka Svetog Save do depoa Parking servisa na Trošarini gde se odvoze ukonjena vozila.

- Došli smo da im kažemo da smo nezadovoljni načinom otimanja naših vozila, jer ne poštuju zakon. U zakonu o bezbednosti saobraćaja u članu 66 taksativno stoji pod kojim uslovima je dozvoljeno i jedino moguće podizanje vozila. Njihove haračlije oduzimaju nam vozila gde stignu. Došli smo da im kažemo da više nećemo da im tolerišemo otimanje vozila jer naplaćuju enormno visoku cenu koju niko u gradu ne ume da objasni kako su iskalkulisali - rekao je predsednik UPSS Saša Kostić.

On je istakao da ovo JKP ne obavlja osnovnu delatnost zbog koje je osnovano i da nije izgradilo nijednu parking garažu za 10 godina.

- Nišlije upozoravaju da su nezadovljne radom ovog JKP i predstavnike grada i rukovodstva preduzeća, ali uzalud, niko ne haje. Nagomilali su zaposlene po političkoj i rodbinoj vezi. Sve te radnike mi plaćamo. A da bi mogli da im obezbede plate, potrebno je da dižu naša vozila. DRI je ustanovio strašne nepravilnosti i nezakonito poslovanje zbog čega će UPSS podneti krivičnu prijavu zbog uzurpiranja naše imovine, dodao je Kostić.

Član UO UPSS Đokica Jovanović kazao je da je bacanje toilet papira bio "gest dobre volje" i da su im građani tako poslali "materijal sa kojim najbolje mogu da rade". On se osvrnuo na nedavni incident kada je radnik Parking servisa snbimljen kako građaninu koji ga snima dok diže vozilo preti batinama i zatražio da poštuju Ustav i zakon.

- Dobro pamtimo da su oni jedino društvo za sad koje je krenulo da se fizički razračunava sa građanima. Njihove fizičke provokacije i nasilje neće nas naterati da se služimo naisljem. Ali neka znaju da postoji nešto što se zove presavtiti tabak, i to ćemo uraditi - rekao je Jovanović.

Uklanjanje po zakonu, problem nedostatak parking mesta

- Naša poruka je da se problem nedostatka parking mesta ne rešava na ovaj način već da je neophodno pokrenuti prave incijative na pravim mestima. Mi smo uvek bili i bićemo saradnik na tom projektu. Pozivamo ih da u saradnji sa saobraćajnom policijom, komunalnom policijom, gradskim upravama, predstvanicima grada zaista razmotrimo ovaj problem. Jer to jeste osnovni problem. Uklanjanje nepropisno parkiranih vozila nije problem jer se obavlja po zakonu. Umesto da se dopisujemo preko medija i razgovaramo kroz megafon treba da sednemo za sto - kaže portparol "Parking servisa" Igor Vojinović.

Komentara: 0


#   protest   Parking servis   Igor Vojinović   Udruženje skupština stanara   Saša Kostić   Đokica Jovanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima