Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

TV Pet emituje program sa ulice

rssBookmark and Share

24.10.2012. Izvor: Danas

Televizija Pet radi program uživo u centru Niša u znak protesta zbog isključenja ove kuće iz kablovskih sistema po naređenju RRA. Na više punktova u gradu istovremeno je započelo potpisivanje peticije za očuvanje „Petice“, inače prve privatne televizije u Nišu koja je po svim istraživanjima u vrhu gledanosti u gradu i na jugu Srbije.

TV Pet emituje program sa ulice

-RTV Pet primer je sistematskog uništavanja nezavisnih medija u Srbiji, od 90-ih godina prošlog veka do danas. Kao i mnogo puta do sada, ekonomski i politički diktat iz Beograda guši sve što je vredno u Nišu - navodi se u saopštenju kolegijuma „Petice“.

RRA je sredinom avgusta oduzela regionalnu frekvenciju „Petici“ uz obrazloženje da ona na ime naknade za nju duguje oko osam miliona dinara.

Odmah nakon toga RRA je naredila svim kablovskim operaterima u Srbiji da uklone program RTV Pet iz svojih šema.

Zaposleni u RTV Pet, novinari, javni radnici i političari juče su u „živom“ programu u centru grada ocenili da su „nedopustivi dvostruki standardi RRA prema elektronskim medijima u Srbiji“. Oni su podsetili da „mnogi“ , pa i pojedini nacionalni mediji, duguju naknade za dozvole za emitovanje, a da ih RRA nije ugasila.

Takođe, RRA „nikada do sada nije naredila hitno izbacivanje nekog medija iz kablovskih mreža“ jer za takvo emitovanje programa nije potrebna frekvencija, već kablovska dozvola. „Petica“ je nedavno zatražila kablovsku dozvolu i ušla u proceduru.

Građani Niša i juga Srbije sada mogu pratiti program „Petice“ samo preko niškog kablovskog operatera Jotel KDS, kao i emitovanja na internetu i sajta.

„Petica“ je, inače, osnovana pre 18 godina kao prva privatna televizija u Nišu i po mnogim ocenama predstavlja „niški medijski brend“.

Komentara: 2


#   RRA
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Svitac, 26.10.2012.:
    Kako latinica stvara nepismenost u Srba, po ovoj slici ispada da se televizija zove TB5.

  • (+0) (-0)

    buki, 01.12.2012.:
    sta vas to cudi..a odakle ce?moraju ljudi..doslo je vreme da pocnu da nas izbacuju iz sopstvenih kuca..i ako ce kada smo mutavi i cutimo dok oni gaze li gaze..i gazice sve dok smo mutavi!!!Ali kad se NIS ponovo digne???????????


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}