Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Psi lutalice napali stado i zaklali četiri ovce u selu kod Blaca

rssBookmark and Share

Blace 15.05.2019. RTS, Južna Srbija Info

Stojadinu Milojeviću iz blačkog sela Čungule psi lutalice pričinili su veliku štetu, kada su napali stado ovaca u njegovom dvorištu. Tela četiri udavljene ovce pronašao je na 600 metara od kuće, još šest je nestalo, a među šesnaest preživelih mnoge su povređene.

Foto: RTS
Foto: RTS

Sve se, kaže Stojadin odigralo u ranim jutarnjim časovima, dok su on i supruga još spavali. Ostao je kaže skoro bez pola stada koje se, u pokušaju da se spase od razjarenih pasa, razbežalo na sve strane.

Dve zaklane ovce i jedno jagnje pronašao je u reci, šeststo metara od kuće i taj prizor pamtiće, kako kaže, dok je živ, a četvrta ovca stradala je u samom dvorištu.

Stojadinov rođak i komšija Radivoje Nedeljković ističe da su u blačkim selima uglavnom staračka domaćinstva, koja nisu u stanju da se sama zaštite, bilo da je reč o napadu pasa ili divljih životinja.

U lovačkom udruženju u Blacu isključuju mogućnost da su ovce podavili vukovi i ističu da način na koji su stradale, kao i mesto gde su ih pronalazili, ukazuju da su to učinili psi.

"Nijedan trag nisam našao od vuka, iako je ovo kišno vreme. Drugačije vuk davi ovce", smatra Saša Ilić, upravnik lovišta u Blacu.

Svoje mišljenje o desetkovanju stada Stojadina Milojevića daće i veterinari, koji će obavestiti inspekcijske službe, ali i Opštinu Blace, koja je nadležna za rešavanje problema pasa lutalica.

Komentara: 0


#   Blace   ovce   psi lutalice   Čangule   Stojadin Milojević
@


 


[ Dodaj komentar ]